De inrichting van ‘Il Capo Trattoria’ in de Lusthofstraat is in volle gang. Dat is niet het enige waar Tamara de Kimpe, haar partner Pascal de Kimpe en Sander de Jong, de drie compagnons, druk mee bezig zijn. Als het volgens plan verloopt, gaat Il Capo op vrijdag 29 november open, vanaf 0.900 uur. Dan kunt u meteen een Italiaans ontbijtje bestellen.

Een trattoria is een lunchroom op z’n Italiaans. Het Italiaanse eten, de wijnen,  de koffie én de Italiaanse mentaliteit, hebben het hart van vooral Tamara (foto) gestolen.

Ciabatta’s
Tamara is vooral trots op de ciabatta’s, naar Napolitaans recept en aangemaakt met mineraalwater (!). Zo’n Italiaans (groot uitgevallen) broodje kan worden belegd met bijvoorbeeld rundpastrami, Parmaham, Boerenham, Gorgonzola en Mortadella. De vleeswaren komen uit Italië of zijn afkomstig van ‘overbuurman’ Keurslager Van Linschoten. Aan de kwaliteit hoeft dus niet getwijfeld te worden. De ciabatta’s worden geserveerd met rucola en gegrilde groenten.

Of hebt u trek in een frisse en gezonde salade? Die zijn seizoensgebonden in Il Capo. Het is nog even herfst, dus wat denkt van een pompoensalade? Uiteraard ontbreekt de zeer Italiaanse tonijnsalade niet op de kaart.

’s Morgens (en ook later op de dag) zin in een heerlijk stuk taart? Weet dan dat die afkomstig is van Urban Bakery, Rotterdamse stadsbakkerij.

Voor bij de borrel, in de namiddag: de Il Capo vlees en kaasplank voor 2 personen en de mini-pizza’s, uit eigen keuken.

Bellini
De dranken?  Het is goed te weten dat Il Capo beschikt over een volledige vergunning. Dus ook straffe drankjes. Bijzondere vermelding verdient de prosecco van Astoria (die wordt betrokken van een andere buurman, nl. Wijnhandel Den Toom). De ‘Bellini’ dient ook te worden genoemd. Dat is een droge prosecco met gepureerde, witte perzik.

Bij Italiaans eten horen Italiaanse wijnen en die zijn er in overvloed, rood, wit en rosé. Maar als u liever een biertje wilt, kan dat ook.

De biologische koffie is van Manetti en de ‘verveine’ thee van Het Blauwe Huis.

Kinderen
Kinderen meenemen? Geen probleem! Voor hen zijn er de pizza’s en kinder-tosti’s.

Mensen zitten tegenwoordig ook ’s winters op het terras. Dat terras is er, op het zuiden en dat is fijn als de zon schijnt.

Uit het voorgaande moet u niet opmaken dat u meteen naar Il Capo kunt, al zou u op dat idee kunnen komen door de beschrijving van wat daar gaat gebeuren. Nog even geduld, tot vrijdag 29 november, 09.00 uur!

Zie ook: het-lekkerste-italiaanse-broodje-eet-je-bij-il-capo

Il Capo Trattoria, Lusthofstraat 45, Rotterdam-Kralingen,  info@ilcapo.nl

Geopend: dinsdag t/m zaterdag, 09.00 tot 18.00 uur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.