Sinds enkele jaren zijn illustrator Maaike Wijnands (Oehoe Infographics) en schrijver Zita Bebenroth (Roth Illustration) gefascineerd door de schoonheid, natuur en veelzijdigheid van het Kralingse Bos. Ze besloten om gezamenlijk een boek over het (bijna 100-jarige) bos te maken. Maaike tekende het bos van voor naar achter, in elk seizoen, en met iedere gebruiker in beeld. Zita maakte de bijbehorende portretten in tekst.

Het boek ‘Het Kralingse Bos – Geïllustreerd portret van een groots stadspark’ (Uitgeverij Oehoe) is verkrijgbaar in veel Rotterdamse boekhandels, zoals in Kralingen bij Lectuurwinkel Veenstra in de Lusthofstraat, Oosterboekhandel J.Amesz aan de Voorschoterlaan, bij De Schone Lei en Atletiekvereniging PAC in het Kralingse Bos. Ook online, via de shop van Oehoe: http://www.oehoe.info/shop/kralingsebos-boek (gratis verzenden). Het boek telt 108 pagina’s, is volledig met de hand geïllustreerd en is hoogwaardig gedrukt. Met een voorwoord van burgemeester Aboutaleb. De prijs: 19,95.

Henk Smith
‘Het Kralingse Bos – Geïllustreerd portret van een groots stadspark’ werd vrijdag 9 juni feestelijk gelanceerd op De Werf (Stadsbeheer / Gemeentewerken) in het Kralingse Bos. Op de foto van links naar rechts: Henk Smith, Zita Bebenbroth, Maaike Wijnands en Dick Vuik.  Rotterdammer Henk Smith bezoekt het Kralingse Bos al zijn leven lang en maakte daar veel mee. Daarover verhaalt hij  in ‘Het Kralingse Bos …’. Kralinger en historicus Dik Vuik beschrijft in ‘Het Kralingse Bos …’ de wordingsgeschiedenis.

Toegankelijk
‘Het Kralingse Bos’ brengt zeer toegankelijk, in woord en (fraai) beeld de actuele stand van zaken in het Kralingse Bos. De natuur – bomen, planten en dieren; de mensen – recreanten, (water) sporters, professionals en vrijwiligers; de horeca, kinderboerderij, hertenkamp, de molens, manege, enz. Een must voor iedereen die van het Kralingse Bos houdt en daar meer over wil weten.

Opening Midzomerfestival
Tijdens de opening van het Midzomerfestival op vrijdag 23 juni in de Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5 / Kralingse Plaslaan 110-b, zal Maaike Wijnands vertellen over haar boek ‘Het Kralingse Bos …’. Zie: desteronline.nl/midzomerfestival-botanische-tuin-kralingen-doet-mee/

De productie van het Kralingse Bos boek is mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.