Aanstaande vrijdag 23 juni start het Midzomerfestival. De Botanische Tuin Kralingen biedt in dit kader graag ruimte aan de feestelijke opening, de prachtige tentoonstelling ‘Tuin der Lusten’ én de voorstelling De Herberg van Danshuis Haarlem op 1 juli a.s. Alle reden dus om de komende dagen de prachtig bloeiende tuin achter de Jericholaan te bezoeken!

Tuin der lusten
De opening op 23 juni wordt om 17.00 uur verricht door Jolanda Copier, cultuurscout van Kralingen-Crooswijk. In samenwerking met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is er werk te zien op het thema Tuin der Lusten van zeventien kunstenaars. De Kralingse dichters Joop van den Bosch en Manuel Kneepkens dragen voor uit eigen werk en illustrator Maaike Wijnands vertelt over het boek ‘Kralingse Bos, geïllustreerd portret van een groot stadspark’ dat ze heeft gemaakt met auteur Zita Bebenroth. De muzikale omlijsting is van het duo Sommerhus.

De Herberg, een belevenis
Op 1 juli, aanvang 20.30 uur, danst Danshuis Haarlem de voorstelling De Herberg. Geïnspireerd op het beroemde, gelijknamige gedicht van de soefi-meester Rumi, worden dansers en publiek uitgenodigd om écht naar elkaar te luisteren, zonder oordeel of antwoord. De toeschouwers maken een reis, waarna ze door de dansers op een bijzondere manier gevraagd worden naar hun ervaring. Die ervaring vormt het vertrekpunt voor de dansers voor de creatie van het tweede deel van de dans.

Dansgroep Haarlem, de Herberg. Foto: Rob Kievits

Tijdens het Midzomerfestival Kralingen kunt u twee weken lang op meer mooie locaties genieten van muziek, beeldende kunst, poëzie, dans, theater en natuurlijk gezelligheid, zie vooral www.midzomerfestivalkralingen.nl.

Een trailer van de Herberg

De Botanische Tuin Kralingen, vindt u aan de Cederstraat 5, 3061 HC Rotterdam. Er is ook een ingang aan de Kralingse Plaslaan, tegenover de RZV.

(ingezonden mededeling Stiichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen / Nel van Holst)