Ouderen en jongeren maken kennis met paardensport

jun 16, 17 Ouderen en jongeren maken kennis met paardensport

Ouderen en jongeren maken kennis met paardensport

Hofplein Rotterdam en ‘Voor Mekaar’ van gemeente Rotterdam laten Rotterdammers kennismaken met oudste internationale topsportevenement van de stad

Samen met Hofplein Rotterdam en het programma ‘Voor Mekaar’ van de gemeente Rotterdam nodigt het CHIO Rotterdam evenals vorig jaar ouderen uit om op donderdag 22 juni a.s. naar het oudste topsportevenement van Rotterdam te komen. Op de openingsmiddag van het 69ste CHIO Rotterdam kunnen Rotterdamse ouderen én jongeren kennismaken met de paardensport. Daarbij staan ontmoeting tussen generaties centraal, evenals verbindingen maken, samen plezier hebben en contacten leggen.

“Als oudste internationale topsportevenement van Rotterdam vinden we het belangrijk om onze band met de stad en alle inwoners stevig te houden, daar horen zeker ook eenzame ouderen bij,” zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. “Wij geven graag invulling aan onze maatschappelijke rol en werken graag samen met Hofplein Rotterdam om programma’s als ‘Voor Mekaar’ van de gemeente invulling te geven.”

Op het programma staan o.a. een gezamenlijke lunch, kijken naar de sport op gereserveerde plaatsen op de tribune en een bezoek aan de stands in het gezellige Stroodorp. Tijdens de openingsmiddag is de sport al meteen van het allerhoogste niveau. De Grand Prix Dressuur, die die middag verreden wordt is voor veel dressuurruiters en amazones een selectiemoment voor de Europese Kampioenschappen 2017 in Gothenborg. Oudere Rotterdammers kunnen zich aanmelden via chio.nl/voormekaar2017

Over Voor Mekaar:
Ruim de helft van de Rotterdamse ouderen voelt zich eenzaam. Een op de vier ouderen heeft zelfs niemand om op terug te vallen. Daardoor raken zij in een sociaal isolement. Daarvan spreken we als mensen niemand kennen waar ze een beroep op kunnen doen als ze het moeilijk hebben. Zij lopen een risico om, als er nood aan de man is, niet op te vallen en daardoor ook niet de noodzakelijke hulp krijgen. Vooral oudere mensen zijn daarbij kwetsbaar, omdat de ouderdom nu eenmaal met gebreken komt. Gemeente Rotterdam wil eenzaamheid tegengaan en heeft daarvoor het Actieplan Voor Mekaar ontwikkeld: meer aandacht voor elkaar, op tijd herkennen van zorgwekkende eenzaamheid en inzet van effectieve hulp als dat nodig is. Aandacht voor ouderen heeft daarbij prioriteit.

Al de vorige week werd gewerkt aan de opbouw van de tribunes voor het CHIO

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Van 22 tot en met 25 juni 2017 vindt het evenement voor de 69ste keer plaats in het Rotterdamse Kralingse Bos. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO Rotterdam een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Steeds meer internationale bedrijven en merken zetten het CHIO Rotterdam in voor de communicatie met hun klanten en relaties.

Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam. Zie: www.chio.nl.

(ingezonden mededeling CHIO)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *