De Koninginnekerk in Crooswijk was tussen 1907 en 1972 een markant bouwwerk, niet alleen voor de wijk maar ook voor heel Rotterdam. De kerk werd enkele jaren geleden niet voor niets uitgeroepen tot ‘mooiste gesloopte kerk van Nederland’. Naast de erediensten vonden er tal van concerten plaats, een gevolg van het tekort aan podia en theaters in de door het bombardement van 1940 getroffen stad. Zo waren er onder meer optredens van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel in de kerk.

Beeldend kunstenaar Jan Wagner, fotograaf Einar Been en historicus Dik Vuik bereiden een grote manifestatie voor over de Koninginnekerk, in november 2016. Naast verschillende exposities en presentaties verschijnt er een eenmalig tijdschrift vol verhalen over de kerk, haar rol in de stad en de bijzondere architectuur.

Wij zoeken verhalen, kunstvoorwerpen en bijzondere herinneringen in woord en beeld, om artikelen voor het tijdschrift te kunnen schrijven. We willen mensen met zulke herinneringen graag middels een interview bij ons project betrekken. Herinneringen aan diensten, aan concerten of misschien wel aan de acties voor behoud van de kerk.

Dus, hebt u bijzondere verhalen, objecten, een schilderij of tekening van de Koninginnekerk? Dan horen we graag van u! U kunt reageren naar dikvuik@gmail.com of 0610080405.

Muurschildering Koninginnekerk

(ingezonden mededeling Dik Vuik)

Uitgelicht
Afgelopen maandagmiddag belde Anneke Strasters van de Bewonersgroep Slachthuisterrein dat de muurschildering van de Koninginnekerk aan de Keurmeesterstraat diezelfde dag voor ‘t eerst zou worden uitgelicht. Woningcorporatie Havensteder bekostigde het (strijk)licht.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]