Kralingse Frederica Hugenholtz schreef ‘Een Islamitische Verrassing’

“Mijn boek was af vóórdat de Islamitische Staat, IS, van zich liet spreken”, zegt Kralingse moslima Frederica Hugenholtz. Ze maakt duidelijk dat ze het totaal niet eens is met de praktijken van die ‘geloofsgenoten’ in Irak en Syrië. “Ik ben in mijn kringen nog niemand tegengekomen die daarvoor ook maar enige sympathie kan opbrengen”.

Op 14 september jl. overhandigde Frederica het eerste exemplaar van haar boek ‘Een Islamitische Verrassing’ aan Nourdin El Ouali, voorman van NIDA, de Rotterdamse poltieke partij met ‘islamitische inspiratie’, in Centrum De Middenweg aan de Kerdijkstraat in Rotterdam.

Na ‘Fitna’ en de vele uitspraken van met name Wilders over de islam vond Frederica het tijd worden om ‘van binnenuit’, als bekeerling, te schrijven over hoe er ook aangekeken kan worden tegen haar godsdienst. Ervaring met schrijven? Nul. “Maar de mensen om mij heen die ik liet lezen terwijl ik bezig was, waren positief”. Ze wilde een roman over de islam schrijven, ‘voor mensen die zoiets nomaliter niet zouden lezen’. In het westen staat men in eerste instantie vreemd tegenover de islam, toch? Frederica: “soort zoekt soort, zo was het immers altijd al. Maar als je een man in een lange jurk en met een lange baard ziet: stap er’s op af en vraag hem gewoon waarom hij er zo bijloopt”. Het islamitische offerfeest komt er aan, van 4 t/m 7 oktober. Op 4 oktober is het Dierendag. Frederica kan er wel een beetje om lachen.

Frederica Hugenholtz

Politieke economie
Frederica Hugenholtz studeerde af op politieke economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is een ‘hoogopgeleide huismoeder’. Ze trouwde met een Syrische man en heeft 4 kinderen. ‘Een Islamitische verrassing’ is deels autobiografisch en beschrijft hoe een vlotte jonge meid zich bekeert tot de islam. Ze maakt dat voorstelbaar. Het (sumiere) inkijkje in de islamitische dagelijkse gang van zaken is informatief. Hoe gaan die mensen, met name thuis, met elkaar om? Het boek is te koop bij boekhandel Amesz aan de Voorschoterlaan, de Lectuurwinkel in de Lusthofstraat en CIGO in winkelcentrum De Esch. Zie ook: www.eenislamitischeverrassing.nl