Uitnodiging voor de feestelijke boekpresentatie van ‘Het Rotterdam van Willem van Hest & Arjen Baas, Jana Beranova, Marita Beukers, Joop van den Bos, Daniël Dee, Dick Gebuys, Jan Mattheus de Grauw, Wouter Julien van den Haak, Pim van Halem, Peter Hofland, Manuel Kneepkens, Ernest van der Kwast, Joz Knoop, Frank Vingerhoets, Dick Vuik & Jan Wagner’. Expositie & voorleesmiddag, Lusthofstraat 59 in Kralingen, op zondagmiddag 30 augustus 2015. Inloop 16.00 uur uur,start programma kwart over 4

Willem van Hest: ‘Eén van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk is de stad waarin ik ben geboren en waarin ik op verschillende plekken heb gewoond en gewerkt. Was dat in het begin van mijn leven in het oude gedeelte van het westen, rondom de Binnenweg en de ’s Gravendijkwal, nu woon en werk ik aan de oostkant van het centrum. Ik ben eigenlijk nooit langer dan een paar maanden weggeweest uit Rotterdam. Het dynamische karakter van mijn stad, vooral rondom de Maas heb ik vaak geschilderd, getekend en in zeefdrukken vastgelegd. En aangezien Rotterdam blijft veranderen, is dat een onuitputtelijke inspiratiebron.

Veelzijdig
Maar natuurlijk ben ik niet de enige met uitgesproken opvattingen over de stad. Ik kom al heel mijn leven tekeningen, schilderijen, verhalen en gedichten tegen over Rotterdam. Van vrienden en goede bekenden, maar ook in boeken en op tentoonstellingen. Daarvan heb ik door de welwillende medewerking van mijn gasten werk kunnen opnemen zodat deze bundel een veelzijdig Rotterdams panorama is geworden’.

Bekijk hier het volledige artikel

Bewonersverenging Lusthofkwartier & Willem met zijn gasten. Zie ook: www.willemvanhest.nl

(ingezonden mededeling Willem van Hest)