Uitnodiging voor de feestelijke boekpresentatie van ‘Het Rotterdam van Willem van Hest & van Arjen Baas, Jana Beranová, Marita Beukers, Joop van den Bos, Daniël Dee, Dick Gebuys, Jan Mattheus de Grauw, Wouter Julien van den Haak, Pim van Halem, Peter Hofland, Manuel Kneepkens, Ernest van der Kwast, Joz Knoop, Frank Vingerhoets, Dik Vuik & Jan Wagner’.

 

 

Beeldende kunst, proza & poëzie

Expositie & voorleesmiddag, Lusthofstraat 59
zondagmiddag 30 augustus 2015
inloop 4 uur, start programma kwart over 4

rotterdam,-de-willembrug---willem-van-hest-2e-uitsnede---eigen-(sjabloon)druk---2010---oplage-25

 

Dit is de nieuwe mens dacht ik
toen op het popfestival.
Wat waren zij mooi, vluchtig mooi,
van liefde, levende liefde    

Joop van den Bos

 

Eén van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk is de stad waarin ik ben geboren en waarin ik op verschillende plekken heb gewoond en gewerkt. Was dat in het begin van mijn leven in het oude gedeelte van het westen, rondom de Binnenweg en de ’s Gravendijkwal, nu woon en werk ik aan de oostkant van het centrum.  Ik ben eigenlijk nooit langer dan een paar maanden weggeweest uit Rotterdam. Het dynamische karakter van mijn stad, vooral rondom de Maas heb ik vaak geschilderd, getekend en in zeefdrukken vastgelegd. En aangezien Rotterdam blijft veranderen, is dat een onuitputtelijke inspiratiebron.

87-wilemsbrug
willem van hest 

Maar natuurlijk ben ik niet de enige met uitgesproken opvattingen over de stad. Ik kom al heel mijn leven tekeningen, schilderijen, verhalen en gedichten tegen over Rotterdam. Van vrienden en goede bekenden, maar ook in boeken en op tentoonstellingen. Daarvan heb ik door de welwillende medewerking van mijn gasten werk kunnen opnemen zodat deze bundel een veelzijdig Rotterdams panorama is geworden. Kijk hier voor de online versie.

 

Boven de stad veegt de wind                                                      
de lucht blauw                                                                            
Streeplicht valt in rechte banen                                                   
tussen denkend beton

Frank Vingerhoets

 

Heel hartelijk welkom bij onze feestelijk presentatie,
Bewonersverenging Lusthofkwartier & Willem met zijn gasten

www.willemvanhest.nl

Bouw--Erasmus-M.C
jan wagner – bouw dijkzicht ziekenhuis ’66

26-Exit-Belastingkantoor
marita beukers