Het Thuisdiner van de Vrijwilligerswinkel – Komt u bij me eten? Het project ‘Thuisdiner’ vond plaats tijdens de Week tegen de Eenzaamheid, van 24 september t/m 3 oktober. Thuisdiner: buurtbewoners in Kralingen-Crooswijk bereiden een etentje voor een oudere buurtgenoot.

Velen meldden zich aan bij de Vrijwillerswinkel in Kralingen-Crooswijk om het een oudere naar de zin te maken. De hoop daarbij is dat de relatie wordt bestendigd, zodat men vaker met elkaar gezellig aan tafel zit. De Vrijwilligerswinkel zorgde voor betrouwbaar vervoer voor de ouderen. Die werden niet zomaar voor de deur afgezet, maar de chauffeur zag erop toe dat de aankomst verliep zoals gewenst.

vrijwilligerswinkel02

De foto’s in de PDF met onderschriften geven een indruk hoe het Thuisdiner verliep. Het Thuisdiner is een initiatief van de Vrijwilligerswinkel in samenwerking met Stichting WIN. Met dank aan: Sint Laurens Fonds, Stichting Stad Rotterdam anno 1720 en Oranjefonds.

Regelmatig samen eten?
In het gebied Kralingen-Crooswijk zijn nogal wat gelegenheden waar ouderen en/of alleenstaanden gezellig met elkaar aan tafel zitten, meestal één keer per week. De prijs van de maaltijd? Altijd zeer billijk! Medewerkers van de Vrijwilligerswinkel en de Sterfotografen gingen daar op bezoek, de afgelopen week. Het resultaat daarvan ziet u op in de PDF – met de noodzakelijke informatie.

logo vrijwilligerswinkel

kantoor-adres:
Jaffa 13-A, Rotterdam-Kralingen
tel. 010-4414050
www.vrijwilligerswinkel.nl