Tweehonderd jaar geleden werd Clara Wieck geboren. Zij was een gevierd pianiste, die haar concerten gaf op vele podia in Europa. Haar composities werden gewaardeerd door andere componisten, zoals haar man Robert Schumann, Brahms en Mendelssohn.

Maar een beruchte criticus vond het maar niets dat een vrouw componeerde. Hij kende de vrouwelijke vorm van “schepper”; niet en moest niets hebben van emancipatie. Het wordt tijd om Clara’s muziek weer eens te laten horen.

Vrijdag 11 oktober zingt de sopraan Jenny Haisma naast muziek van Clara Schumann, werken van Mozart, Fanny Hensel Mendelssohn, Johanna Kinkel, Elise Muller, Louise Reichardt, Bettine von Armin en Robert Schumann. Ongehoord mooie muziek. De pianist Jan Willem Nelleke begeleidt Jenny op de vleugel. Een historisch concert! Het concert begint om 20:00 uur.

Kaarten kopen
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de volgende locaties:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145,
La Mer/berlioz, Kortekade 14,
Bladmuziek van der Heijde, Donner, Coolsingel 119.

Kaarten zijn natuurlijk ook voor aanvang van het concert aan de zaal verkrijgbaar. Wij hebben een pin-automaat.

Online kaarten kopen en reserveren
Bestel of reserveer kaarten voor de concerten van Stichting Muzikc in Pro Rege per email: kaarten@muzikc.nl (vermeld daarbij uw naam en het aantal kaarten). Wij rekenen geen bijkomende servicekosten als u kaarten koopt via email.

Centrum Pro Rege, aan de Oudedijk 113, is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Lijn 7 stopt voor de deur.

www.muzikc.nl