Afbeelding: Jenny Haisma

Stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ bestaat 10 jaar en dat wordt in 2018-2019 groots gevierd.  Met het concert ‘Himmelwärts’ presenteren Jenny Haisma, sopraan, en Eric Koevoets, orgel, de jubileum-CD met dezelfde titel. Centraal staan de hemelse Wesendonck-lieder van Richard Wagner. Daaromheen zijn solo-orgelwerken te horen van Carl Ph.E. Bach,  Dupré en Reger. De CD Himmelwärts is aan het eind van het concert te koop voor de introductieprijs van € 15,–.  Het concert in de St. Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen begint om 20.00 uur, de toegang is vrij met een collecte (richtbedrag € 10,– p.p.) na afloop van het concert. Voorafgaand aan het concert geeft Eric Koevoets om 19.15 uur een toelichting op het programma.

CD Himmelwärts

‘Ja, es stieg auch mir ein Engel nieder, und auf leuchtendem Gefieder führt er, ferne jedem Schmerz, meinen Geist nun himmelwärts!’ Dit is de laatste strofe van het lied ‘Der Engel’ van de ‘Wesendonck-Lieder’ van Richard Wagner, dat tijdens het concert te horen is én op de CD Himmelwärts is te beluisteren. Het laatste woord, himmelwärts, vat de intenties samen van de composities van de CD. Elk opgenomen stuk kent een zoektocht dan wel een strijd om tot verlossing of vereniging met een hoger doel te komen. Naast werken van Wagner staan er de indringende Variationen über ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ van Franz Liszt en de Toccata sur un Choral van Charles Tournemire op deze CD. Ook het concert kent deze zelfde sfeer.  De CD wordt uitgebracht door Tulip Records en is mede tot stand gekomen door subsidie van de Erasmusstichting.

Eric Koevoets

Waar, wanneer?

Het concert op dinsdag 21 mei begint om 20.00 uur. De St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Om 19.15 uur begint de toelichting op het concert door Eric Koevoets in het parochiehuis, schuin t.o. de hoofdingang van de kerk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en www.rotterdamorgelstad.nl .

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.