Loes Luca overhandigt ‘Eerste hulp bij hartkloppingen’

Vanaf januari kunnen patiënten die bij het Havenziekenhuis opgenomen worden ontspannen met de eigen doktersroman van het ziekenhuis, zodra zij zich weer wat beter voelen. Acht medewerkers van het Havenziekenhuis schreven onder begeleiding van een schrijfdocent van SKVR Schrijven een klassieke doktersroman met de titel ‘Eerste hulp bij hartkloppingen’. Ook aan patiënten die niet van romantiek houden is gedacht: zij kunnen meteen door naar de puzzelsectie achterin de doktersroman.

De acht medewerkers die zich in het dagelijks leven bezig houden met patiëntenvoorlichting en andere (zorg)taken binnen het Havenziekenhuis zijn enthousiast over het resultaat. Yvette Plantz is teamleider bij de afdeling Geriatrie en vertelt hoe de roman tot stand gekomen is. ‘Vorig jaar hebben we gezamenlijk een schrijfworkshop gevolgd en nu kwam daar een vervolg op met deze cursus ‘verhalen schrijven’ van het SKVR. Het maken van de doktersroman was een goede oefening met een bijzonder resultaat waar we met zijn allen veel plezier aan beleefd hebben. Ik hoop dat de patiënten onze verhalen met veel interesse zullen lezen. Het boekje past helemaal bij de persoonlijke aandacht die bij ons ziekenhuis centraal staat. Diegenen die op zoek gaan naar de dokters, zusters en zeelieden die al deze avonturen in ons ziekenhuis beleefd hebben kan ik alvast uit de droom helpen: alle personages zijn fictief, maar de locaties in en om ons ziekenhuis zijn wel echt.’

Het eerste exemplaar van de doktersroman werd op 12 december overhandigd door Loes Luca. Mevrouw Cirkel uit Leerdam was de gelukkige. Zij lag in het ziekenhuis vanwege een op Bali opgelopen insectenbeet. Onder grote hilariteit las Loes Luca voor uit de doktersroman en overhandigde vervolgens ‘Eerste hulp bij hartkloppingen’ aan mevrouw Cirkel: ‘Dat is nou eens leuk. Loes Luca op visite en een lekker boekje om te lezen: een grappige onderbreking van het dagelijkse ritme in het ziekenhuis. Ik vind het aardig dat het Havenziekenhuis dit doet voor haar patiënten. Als je niet van doktersverhalen houdt dan kun je een puzzel maken, want die staan ook in het boekje. Ik ga het meteen lezen.’

Loes Luca overhandigt ‘Eerste hulp bij hartkloppingen aan mevrouw Cirkel

Loes Luca overhandigt ‘Eerste hulp bij hartkloppingen aan mevrouw Cirkel

Loes Luca werd omringd door ‘verpleegkundigen’ van de acteeropleiding van SKVR Young Stage. Loes Luca is sinds 2009 vriendin van het Havenziekenhuis. In een aantal humoristische spotjes die rond de feestdagen worden uitgezonden op RTV Rijnmond geeft zij weer wat het Havenziekenhuis onder ‘zorg met aandacht’ verstaat. Een filmpje van de overhandiging is te zien op de website van het Havenziekenhuis.

De acht medewerkers schreven de verhalen in hun vrije tijd en de doktersroman werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van het BE Ruys fonds en een aantal leveranciers. Wilt u de doktersroman van het havenziekenhuis ook lezen? Schrijft u zich dan in voor de digitale nieuwsbrief van het Havenziekenhuis via de website. U kunt het boekje dan gratis downloaden.

Hvenziekenhuis logo

 

 

 

www.havenziekenhuis.nl

www.zorgmetaandacht.nl