De vrouw die maandagavond verongelukte in Capelle aan den IJssel was tussen de liftdeuren klem komen te zitten. Volgens de politie zat de riem van een van de honden van het 23-jarige slachtoffer buiten de lift vast, met haar beknelling tot gevolg.

De lift in het appartementencomplex aan de Tankenberg kwam tot stilstand tussen de eerste en tweede etage. De brandweer slaagde erin de lift te openen en de honden te redden.

Forensisch experts van de politie onderzoeken het noodlottige ongeval. Ze krijgen hulp van deskundigen van een onafhankelijk liftinstituut.

Het is niet het eerste dodelijke ongeluk in Capelle met een lift. Ruim een jaar geleden viel een 63-jarige vrouw in de liftschacht in een poging haar blindengeleidehond.te redden. Het dier zat met de riem vast tussen de liftdeuren.

Meerdere gevallen
Het gaat vaker mis met liftdeuren. Vorig jaar registreerde het Liftinstituut meerdere gevallen waarbij hond en baasje van elkaar gescheiden werden door de liftdeuren.

Het Liftinstituut geeft mensen het advies om honden in de lift zeer kort aan te lijnen. Ook is door de branche een speciale sticker gemaakt om hondenbezitters te waarschuwen voor de gevaren.

rijnmond_offline