Nu het WK is afgelopen, kijken de voetballiefhebbers vooruit naar de start van de Nederlandse competitie. In Kralingen wordt uitgekeken naar de aftrap van de Eredivisie. Excelsior begint op zaterdag 9 augustus met de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Tot die tijd speelt Excelsior nog oefenduels tegen onder meer Go Ahead Eagles en Roda JC.

Afgelopen zaterdag won Excelsior ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding, al kwamen de Kralingers minder tot scoren dan een week ervoor. Tegen Be Fair werd het toen 0-16 en tegen het Zeeuws Elftal kwam Excelsior niet verder dan 0-3. ,,We kunnen beter”, concludeerde Marinus Dijkhuizen daarom na afloop van de wedstrijd. ,,De uitslag is te laag vind ik. We hebben wel veel gecreëerd. Ondanks dat we niet goed voetbalden, hadden we er minimaal vijf moeten maken.”

Zeeuws Elftal
Vanaf de aftrap op Sportpark Boenze Boogerd in Wemeldinge zocht Excelsior de aanval. Het duurde echter even voordat de Kralingers de score konden openen. Negentien minuten om precies te zijn. Een vrije trap van Jeff Stans werd door Kevin van Diermen in het doel van het Zeeuws Elftal gekopt. Het Zeeuws Elftal – samengesteld met spelers van ploegen als VC Vlissingen, Hoek, Kloetinge en Oostkapelle – kreeg de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Daan Essen wist de enorme kans die hij kreeg niet te verzilveren. Hij schoot de bal naast het doel van Jordy Deckers. Aan de andere kant waren er twee overtredingen op spits Tom van Weert. In beide gevallen goed voor een strafschop, maar scheidsrechter De Bat dacht daar anders over en weigerde de bal op de stip te leggen. Op slag van rust kopte Van Weert alsnog de 0-2 binnen. In de tweede helft was er weinig meer te genieten voor het opgekomen publiek. Excelsior speelde met tien andere spelers, alleen Elso Brito mocht blijven staan en Daan Blij moest na een kwartier geblesseerd de strijd staken. Kansen waren er voor Lars Hutten en Carlo de Reuver, maar het leidde niet tot treffers. Pas in de slotminuut werd het alsnog 0-3. Het was Marko Maletic die de eindstand bepaalde.

Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen leidt de training van Excelsior in Stadion Woudestein. Foto: Jan den Breejen

Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen leidt de training van Excelsior in Stadion Woudestein. Foto: Jan den Breejen

Trainingskamp
,,De tegenstander was een stuk beter dan vorige week”, vond Dijkhuizen. ,,Wat dat betreft was ik blij met de weerstand die we kregen. We hebben nog wat te doen, maar we zijn wel op de goede weg.” Vanavond – dinsdag 15 juli – oefent Excelsior op Sportpark De Bijenkorf in Hengelo tegen Tubantia en aanstaande zaterdag is Go Ahead Eagles de tegenstander op Sportcomplex De Woldermarck in Terwolde. Beide wedstrijden worden gespeeld tijdens het trainingskamp van Excelsior in Delden.

Eerste thuiswedstrijd
Na thuiskomst staan nog oefenduels op het programma tegen Roda JC (zaterdag 26 juli in Barendrecht) en Telstar (zaterdag 2 augustus in Velsen-IJmuiden). De competitie start zoals gezegd op zaterdag 9 augustus tegen NAC Breda en zondag 17 augustus 14.30 uur is de eerste thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Tickets zijn binnenkort te koop via www.excelsiortickets.nl. Daar kun je nu tevens nog terecht voor een seizoenkaart, waarmee je alle thuiswedstrijden van Excelsior in de Eredivisie seizoen 2014-2015 kunt bezoeken.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110