Rotterdam, 28 april 2023 – Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) bestaat 14 mei aanstaande 750 jaar. En wie jarig is trakteert! Wij vieren dit prachtige jubileum met alle bewoners, van jong tot oud. Daarom zijn er in deze ‘meimaand feestmaand’ en de rest van dit jaar allerlei acties en activiteiten, variërend van de lancering van een interactieve kaart tot een gratis expositie over 750 jaar waterbeheer en een spannende winactie ‘geocache’. Kijk, luister, lees, geniet en vooral: doe mee!

Lancering interactieve kaart
Ter gelegenheid van het jubileum lanceert het hoogheemraadschap vandaag een interactieve kaart die verleden, heden en toekomst van het hoogheemraadschap bij elkaar brengt. Op deze kaart komen het hele jaar door alle jubileumactiviteiten en -locaties samen. Lees hier bijzondere waterverhalen, interessante weetjes en bekijk video’s over het werk van het hoogheemraadschap.

Geocache
Ook is op deze kaart (www.hhsk.nl/kaart750) een zogenoemde geocache te vinden. Ofwel: een ‘schat’ waar je naar op zoek moet met je smartphone en geocache-app. Wie de ‘schat’ vindt, maakt kans op twee vrijkaarten voor Diergaarde Blijdorp.

Expositie ‘de Blauwe Draad’ over 750 jaar waterbeheer
Naast de lancering van de interactieve kaart, opent het hoogheemraadschap op 1 mei de expositie ‘de Blauwe Draad’ met daarin een blik op het vroegere, huidige en toekomstige waterbeheer. De expositie is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bekijken in de foyer van het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam. Toegang, thee en koffie zijn gratis!

Agenda jubileumactiviteiten – meimaand feestmaand!
In de maand mei nemen we je graag mee in de wondere wereld van water en maken wij het onzichtbare zichtbaar. We hijsen vlaggen aan de voet van de Erasmusbrug, organiseren rondleidingen en routes in onze regio én we openen de deuren van molens en gemalen. Alle informatie is te vinden op www.hhsk.nl/evenementen.

Over het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al 750 jaar voor droge voeten, schoon en voldoende water en veilige dijken. Het is actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer en Schoonhoven met zo’n 600.000 bewoners en 20.000 bedrijven. Een gebied met de laagste polders van Nederland en Europa (bijna -7m NAP), zo’n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen met daarin de meest verstedelijkte delta van ons land, een hoogwaardig glastuinbouwgebied en nog sterk agrarisch veenweidegebied in de Krimpenerwaard. Bij het hoogheemraadschap werken zo’n 400 medewerkers aan droge voeten en voldoende en schoon water. Dit is essentieel om hier veilig en aangenaam te wonen, werken en recreëren.

Meer informatie over de geschiedenis van het hoogheemraadschap staat op onze website of doorzoek onze archieven en collecties.

(Ingezonden mededeling HHSK)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.