Opnieuw zijn er vannacht explosieven aangebracht bij panden in Rotterdam. En wederom was het raak op de Crooswijkseweg in Crooswijk. Dit jaar alleen al zijn er in Rotterdam meer dan 50 aanslagen op panden en huizen geweest, dat zijn er meer dan in heel 2022.

Afgelopen nacht werd een fles met brandbare vloeistof tegen een toko aangezet. Een buurtbewoner zag twee mannen bezig bij de winkel en rook benzine. Hij sloeg alarm, waarna de daders wegrenden. Vermoedelijk is door oplettendheid van deze buurtbewoner een brand, of explosie voorkomen. Op de Crooswijkseweg waren eerder deze week al 2 ontploffingen, de schrik zat er bij buurtbewoners goed in.

De eerdere aanslagen aan de Crooswijkseweg waren in een portiek van een flatgebouw. Er was veel materiële schade, maar geen gewonden. Het tweede explosief was geplaatst in het portiek van een flatgebouw ter hoogte van de kruising met Koepelstraat, een paar honderd meter van de eerste aanslag. Naast de toegangsdeur en de ramen van het portiek raakten een geparkeerde auto en een ruit van een woning op de eerste verdieping beschadigd.

Meer informatie: politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.