Op maandag 4 november 2013 speelt het Hineni Symfonie Orkest, HSO, in ‘Kom en Zie’, Boezemweg 166 te Rotterdam (Kralingen). Een bijzonder Trakteer Israël concert vol passie en toewijding. De bekende Amerikaanse politieman Daniël Rodriquez (Ground Zero) komt speciaal over voor deze concerten om zijn liefde voor Gods volk uit te dragen.

Het uit 68 leden bestaande orkest speelt een mix van klassieke werken en Israëlische muziek. Het orkest staat onder de bezielende leiding van chef-dirigent Lubertus Leutscher. In 2007 ondernam Leutscher met veel succes een tournee door Israël met het Hineni Symfonie Orkest (opgenomen op DVD) met als hoogtepunt een galaconcert in een uitverkocht Jerusalem Theatre.

The Holy City
Het orkest speelt een schitterend klassiek repertoire gelardeerd met zang van de bekende Amerikaanse tenor Daniël Rodriquez zoals: het Ave Maria van Gounod, Nessun Dorma van Puccini, The Lord’s prayer en The Holy City.

Enthousiaste musici werken al ruim 7 jaar samen in het Hineni Symfonie Orkest en hebben naast hun liefde voor muziek een grote verbondenheid met het Joodse volk. De Hebreeuwse naam ‘Hineni’ betekent ‘Hier ben ik’ en verwijst naar het Hineni-centrum in Jeruzalem waar overlevenden van terreuraanslagen worden opgevangen. Alle, hoofdzakelijk professionele musici werken belangeloos mee aan dit concert.

De Trakteer Israël concerten staan in het teken van het 65-jarig bestaan van de staat Israël. Dit jubileumjaar hoopt het HSO af te sluiten met een concertreis naar Israël in het voorjaar van 2014. Van 25 april tot 2 mei wordt er gespeeld in Jeruzalem, Tel Aviv, Tiberias en Asdod.

hinenisymforkest01

Zitplaats cadeau
Op deze concertavond is er gelegenheid om voor 25 euro een zitplaats cadeau te geven voor een van de concerten in Israël. U ontvangt dan de CD van het HSO gratis. Ook supporters kunnen mee naar Israël voor maar 1495 euro per persoon.

Om de concerten als bemoediging voor het Joodse volk te kunnen blijven geven, zijn er nu vrienden en ambassadeurs van het orkest nodig. Mensen die de unieke kansen van dit orkest om met muziek verbondenheid, verzoening en shalom te communiceren ter wille van het Joodse volk ook onderkennen.

Trakteer Israël concert – Datum: Maandag 4 november. Locatie: ‘Kom en Zie’, Boezemweg 166. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is 22,50 euro.

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen voor 20 euro via de website: www.hinenisymfonieorkest.nl, bij het Israël Centrum in Nijkerk, tel. 033-2458814, vragen naar mevrouw Terlouw, of 0624-546786 en op de avond zelf aan de kerk.

hinenisymforkest-logo