‘(Z)onderling’ een tentoonstelling van mevrouwjansen en Loréne Bourguignon. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 3 november om 15.00 uur door Hugo Bongers, lector bij de Hogeschool Rotterdam/Willem de Kooning Academie en publicist beeldende kunst. Meneerjansen draait muziek.

Het werk:
Mevrouwjansen en Loréne Bourguignon werken allebei vanuit foto’s. Ze gebruiken ze als aanleiding voor hun werk. Mevrouwjansen bewerkt vintage foto’s uit privé fotoalbums. Ze probeert de emoties en de gevoelswereld van de geportretteerden zichtbaar te maken door een lang proces van zoeken, kijken en bewerken. Het getransmuteerde beeld wordt ‘levensgroot’ afgedrukt.

mevrouwjansen

Foto’s zijn ook het uitgangspunt in de zelfportretten van Loréne Bourguignon. Ze creëert hierdoor een zekere afstand tussen haarzelf en het werk. Ze gebruikt soms ook foto’s van haar familie, waardoor er dubbelportretten ontstaan. Door reeksen van ongelimiteerd verdubbelen en spiegelen vormen zich nieuwe individuen.

Lorene-Bourguignon

Programma:

Zondag 17 november 2013 om 15.00 uur:
Het EGO volgens Krishnamurti verteld door Javier Gómez Rodríguez, schrijver, in samenwerking met Peter Jonkers, secretaris Stichting Krishnamurti Nederland. Aansluitend: Denkyoga met het concept EGO door Eugène Büskens van het Filosofiebedrijf.

Zaterdag 23 november 2013 om 15.00 uur:
Lezing over EGO’s in de kunst door Rob van Gerwen, Universitair docent Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend: napraten met de aanwezigen.

Zondag 24 november 2013 om 16.00 uur:
Muziekoptreden.

‘(Z)onderling’ een tentoonstelling van
mevrouwjansen en Loréne Bourguignon
De Witte Slagerij, Rakstraat 2, 3034 RG Rotterdam

Open: 3, 9/10, 16/17 en 23/24 november 2013 van 14.00–18.30 uur en op afspraak.

www.demevrouwjansen.blogspot.com

www.lorenebourguignon.nl