Op woensdag 6 september 2017 was de officiële opening van Huis van de Wijk De Nieuwe Branding in Rotterdam-Crooswijk. Tijdens deze feestelijke middag konden bewoners het nieuwe pand bezichtigen, meedoen aan diverse activiteiten en genieten van een hapje en een drankje. De Nieuwe Branding is de afgelopen tijd verbouwd en opnieuw ingericht en werd nu geopend als Huis van de Wijk: dé ontmoetingsplek voor en door bewoners van Crooswijk en Rubroek.

Keukentrapje
Voorzitter van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Rens van Overdam en wethouder Hugo de Jonge deden hun woordje vanachter de microfoon. Van Overdam liet daarvoor een een keukentrapje aanrukken om goed zichtbaar te zijn voor de vele aanwezigen en De Jonge bleek later goed overweg te kunnen met een elektrische schroevendraaier toen hij het schildje van het Huis van de Wijk aan de gevel van De Nieuwe Branding bevestigde.

Het feestprogramma was overvol met o.a. een informatiemarkt, computerles, bootcamp, haken & breien, een luchtkussen en workshops zumba & salsa. De jeugdcoaches organiseerden activiteiten voor kinderen en jongeren. En de kluskanjers, een groepje jongeren die klusjes doet in de wijk, organiseerden de workshop Groene vingers. Buiten produceerden de trommelaars van ‘TFM Brassband’ heel veel meeslepende herrie.

Complete metamorfose
De Nieuwe Branding onderging de afgelopen tijd een grondige renovatie. Dit was nodig wegens achterstallig onderhoud en om ruimte te kunnen bieden aan de diverse activiteiten. Ook het interieur van De Nieuwe Branding is flink opgeknapt. Naast een nieuwe keuken, bar en balie, beschikken alle activiteitenruimtes nu over nieuw meubilair. De verbouwing van het Huis van de Wijk is voor een belangrijk deel gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Daarnaast vroeg DOCK namens de bewoners bij diverse fondsen bijdragen aan. Onder andere het Oranjefonds en het Sint Laurensfonds in Rotterdam hebben hieraan grote bijdragen geleverd. Ook de voormalige Vereniging van Eigenaren van de Branding deed een duit in het zakje. Naast vakmensen hebben leerlingen van het Albeda college en vrijwilligers van DOCK geholpen om de verbouwing tot een succes te maken.

Rens van Overdam en wethouder Hugo de Jonge

Instellingen en organisaties
In het Huis van de Wijk De Nieuwe Branding zijn veel instellingen en organisaties te vinden dan wel permanent gevestigd, zoals DOCK (maatschappelijk en jongerenwerk), Gemeente Rotterdam, B&A (op weg naar werk), Factor M (o.m. participatie), Centrum voor Dienstverlening (CVD o.m. vrijwilligerswerk), Sagenn (o.m. ondersteuning bij leren Nederlandse taal), Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Twinkeltje (opvoedwinkel), Vrijwilligerswinkel Kralingen-Crooswijk, Mundo (kinderopvang) en ‘buurtadvocaat’ Mr. Von Bóné.

Heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten?
De Nieuwe Branding is er voor en door bewoners. Dit betekent dat ideeën voor nieuwe activiteiten altijd welkom zijn en dat er ook ruimte is om zelf activiteiten te organiseren. Heeft u een idee? Neem dan contact op met Ruud Verheul, rverheul@dock.nl, 06-28210030. Wilt u meer informatie over maatschappelijke organisaties in de wijk? Kom dan langs bij de servicebalie in De Nieuwe Branding. De servicebalie is op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00 uur en telefonisch bereikbaar: 010-4115358. Zie ook: www.dock.nl  Het adres van De Nieuwe Branding?

Fotoreportage klik hier

Isaac Hubertstraat 153, 3034 CS Rotterdam-Crooswijk

Café de Kapenees in De Nieuwe Branding

Op vrijdag 8 september, aanvang 19.30 uur een aflevering van de Rotterdamse ‘buurtsoap’ Café de Kapenees in De Nieuwe Branding, voor maar 2,50, incl. koffie/thee. Komt dat zien!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.