In de afgelopen maanden hebben medewerkers, stagiaires en vrijwilligers van DOCK en Lelie Zorggroep huisbezoeken afgelegd bij 75-plussers in verschillende wijken in Kralingen-Crooswijk.

We gingen langs voor een praatje en om informatie te geven. Ook keken we wat DOCK, Lelie Zorggroep en onze partnerorganisaties (Aafje, Middin, Vrijwilligerswinkel en het SOL ouderenmaatschappelijk werk) voor hen konden betekenen. Zo hebben we aardig wat nuttige gesprekken gevoerd.

Bij een aantal 75+ers hebben we na het eerste bezoek nog een tweede bezoek afgelegd, om advies te geven over vragen die in het eerste gesprek naar boven kwamen. Ook gaan we soms op tweede bezoek om door te praten over bepaalde onderwerpen zoals het sociale netwerk of het eenzaamheidsgevoel, behoeften aan activiteiten of een maatje.

Het komende halfjaar zullen wij alle 75-plussers opnieuw benaderen om deel te nemen aan een gesprek thuis. Momenteel zijn wij gestart met de bezoeken in de wijk Kralingen-West. U ontvangt een aankondigingsbrief als wij in uw wijk bezoeken gaan afleggen. Wij komen graag bij u langs voor een praatje en om informatie te geven!