Met de opbrengst van ruim 170 miljoen euro van de Giro555-actie voor Oekraïne verlenen de hulporganisaties achter Giro555 op grote schaal hulp aan Oekraïners.

De hulp bestaat onder meer uit tijdelijk onderdak, voedsel en water, brandstof, medicijnen en medische apparatuur en psychosociale hulp in Oekraïne zelf en in de buurlanden.

Klik of tik op de iconen op de interactieve kaart en zie concrete voorbeelden welke hulp waar wordt verleend. Op de Giro555-website vind je meer informatie en updates over de hulp.

We blijven helpen
De zorgen over de winter zijn groot. Honderdduizenden huishoudens hebben geen electriciteit of zitten zonder gas. Veel huizen zijn vernield. De hulp loopt uiteraard nog volop door. Hulporganisaties helpen bij het herstel van huizen, en het winterklaar maken van opvanglocaties. Naast elementaire winterartikelen zoals kleding, laarzen en dekens, worden ziekenhuizen voorzien van brandstof, generatoren, verwarmingspompen en kachels, en worden individuele verwarmingssystemen, kits en verwarmingstoestellen verstrekt. Ook mensen op de vlucht worden voorzien van warme kleding.

Met de opbrengst wordt hulp geboden door zowel de 11 vaste samenwerkende hulporganisaties achter Giro555, als 7 gastdeelnemers tot maart 2025.

We blijven je ervan op de hoogte houden.

Bedankt voor jouw steun!

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.