IJs & Espresso Bar Doppio, Lusthofstraat nr. 71 / hoek Adamshofstraat, gaat zeer binnenkort open. Mesut Demir en zijn assistente Douae verheugen zich er zeer op.

IJs
Doppio bestaat al zo’n 10 jaar in Crooswijk. Mesut vond het tijd worden om ook de Kralingers te laten kennismaken met zijn heerlijk vers, ambachtelijk, Italiaans schepijs. Vanuit Doppio aan de Lusthofstraat zullen nog 2 ijssalons worden bevoorraad: Doppio aan de Crooswijkseweg en IJssalon Koen aan de Zwaanshals (Koen is een exbedrijfsleider van Mesut, die onder zijn eigen naam verder is gegaan). In de nieuwe Doppio heeft Mesut volop ruimte voor de ijsproductie, vandaar. Overigens, als u binnen niet al te lange tijd in de nieuwe Doppio van uw ijsje zit te genieten, kunt u ‘ijsmaker’ Mesut aan het werk zien, door de glazen wand heen die de salon van de productieruimte scheidt. ‘Dan kunnen de mensen bijvoorbeeld zien hoe ik aardbeien pureer’, zegt Mesut. Inderdaad, Mesut maakt ook ijs op basis van verse vruchten. En, nog even voor alle duidelijkheid: Doppio breidt uit; de ijssalon in de Crooswijkseweg blijft bestaan!

ijssalon doppio mesut demir

Espresso
Zoals in Doppio aan de Crooswijkseweg, kunt u ook in de nieuwe Doppio een vakkundig klaargemaakte espresso verwachten. Het team wordt versterkt door een echte ‘barista’ (koffiezetter). Zijn naam: Yacup Aydin, ex Nederlands kampioen (2010 – zie Google). Maar assistente Douae kan dat ook heel goed. Ze gaat niet voor niets doorleren voor patissier. In Doppio aan de Lusthofstraat zal een ‘custom made’ Spirit van Kees van der Westen (Espressionistic Works) worden neergezet. Een beter espressoapparaat is er volgens Mesut niet.

 

ijssalon doppio buitenijssalon doppio interieur

Terras

Heus, straks gaat de zon weer schijnen en dan kunt u plaatsnemen op het vorstelijke terras van Doppio, op het zuiden! Voor een heerlijk ijsje of een voortreffelijke espresso. Tot gauw! Zie ook: www.ijssalondoppio.nl

IJsijssalon doppio logo & Espresso Bar
Lusthofstraat 71
3061 WL Rotterdam