Community Sailing Rotterdam wil verder met de zeilschool aan de Kralingse Plas

Op 18 november besliste het Haagse Gerechtshof dat de gemeente Rotterdam Zeilschool Henk van Gent mag ontruimen. Stichting Community Sailing Rotterdam wil de activiteiten van de zeilschool graag voortzetten. Wethouder Schneider wil onmiddellijk ontruimen en met een openbare inschrijving andere zeilscholen een kans geven. Woordvoerder Hugo Maarleveld van Community Sailing hoopt dat de Rotterdamse raad aanstaande donderdag de ontruiming opschort en Community Sailing het voordeel van de twijfel gunt.

Maarleveld: “de zeilschool zit daar nou zo’n 40 jaar aan de Kralingse Plas. Moet daar nu een eind aan gemaakt worden? Amsterdam heeft een bloeiend zeilcentrum aan de Sloterplas en zou Rotterdam zo’n accommodatie voor langere tijd moeten ontberen? Het zou zeer onpraktisch zijn om de zeilschool nu te ontmantelen. Wij begrijpen de zorgen van de gemeente maar laat duidelijk zijn dat Henk van Gent terugtreedt als Community Sailing de zeilschool overneemt. Wel hebben we zijn expertise de komende jaren hard nodig”. (Henk van Gent wil wel stoppen, maar ‘iets moois’ achterlaten. Red.) Maarleveld wijst bovendien op het belang van de vele vrijwilligers die jarenlang de zeilschool ‘drijvende’ hebben gehouden.

Zeilverenigingen
Alle zeilverenigingen aan de Kralingse Plas zouden de voortzetting van de ‘laagdrempelige, openbare zeilschool’ (school- en buurtzeilen) door Community Sailing Rotterdam toejuichen, weet Maarleveld. Bovendien zou het ‘aangepast zeilen’ door De Maas en Stichting Strass ermee geholpen zijn. Die kampen volgens hem met capaciteitsproblemen. Community Sailing Rotterdam kan daarbij te hulp schieten. Maarleveld: “ik denk dat het goed gaat komen”.