Stichting Betrokken Student (rsc-rvsv.nl/maatschappij/stichting-best), BeSt, bezorgde Aafje dagbestedingscoach Irene van Kouwen de ‘gezellige middag voor ouderen’, donderdag 21 maart, in de Paleiszaal in De Esch, Kralingen. De studenten regelden en betaalden de zaalhuur, drankjes, versnaperingen, het vervoer én de muziek door de Senioren Big Band Rotterdam. Dat laatste was een hartewens van Irene (3e foto, samen met student Jeppe van Velzen). De BeSt-studenten waren alom tegenwoordig om een helpende hand te bieden.

Collecteren

Marieke Kraanen (11e foto, achteromkijkend), net klaar met haar HBO studie, audio-visueel, vertelde dat BeSt het hele jaar door van alles doet en organiseert voor de plaatselijke samenleving, zoals Christmas in Kralingen (voor de jeugd), het Unlimited Festival in de Maassilo (voor mensen met een beperking), de Paasbrunch in Havenzicht (nachtopvang dag- en thuislozen in Kralingen) en dus de ‘gezellige middag voor ouderen’. Het geld daarvoor collecteren de studenten steeds weer zelf bij elkaar.

Senioren Big Band Rotterdam

De ouderen om wie het allemaal draaide waren onder meer afkomstig van Dagopvang Flamboyant in Aafje Hoppesteyn en de ‘Wijkinloop Oostmolensteyn’ (elke dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur). Zij amuseerden zich prima en meer dan dat. Na afloop verklaarde een dame: “Ik was zo blij als op de dag dat de oorlog stopte”. Gerhard Bul, anno 1929, heeft op het oog een haat-liefdeverhouding met Aafje-medewerker Angela Kooijman en ging dus samen met haar op de (9e) foto, al begrepen die twee elkaar kennelijk niet altijd even goed (foto’s met de bus).

Meer foto’s hier

Een bijzondere vermelding verdient de Senioren Big Band Rotterdam (seniorenbigbandrotterdam.nl), een zeer relaxt, inderdaad ouder, muzikaal gezelschap, onder leiding van dirigent Wim Rozendaal. Op het repertoire: muziek uit de glansperiode van de bigbands van Glenn Miller, Count Basie e.v.a. uit de jaren ’30, ’40 en ’50 van de vorige eeuw. Naast de traditionele swing, speelt de band ook latin, mambo en de muziek van de Ramblers. Naar zijn zeggen kan Wim Rozendaal zich permitteren even weg te lopen, terwijl er gespeeld wordt. Het orkest gaat dan gewoon door. Zangeres Natascha de Jong en zanger Bart Kloosterhuis laten zich graag begeleiden door de instrumentalisten van de Senioren Big Band Rotterdam.

Toen de bussen en de busjes na afloop (bijna) waren vertrokken, gingen de 8 BeSt-studenten graag op de foto, samen met Irene van Kouwen. Een zeer geslaagde middag, met dank aan BeSt!

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.