Vuilprikken in Park Rozenburg

mrt 28, 19 Vuilprikken in Park Rozenburg

Leerlingen van de Kralingsche School en het Libanon Lyceum werden op vrijdagmiddag 22 maart aan het werk gezet in het vlakbij de scholen gelegen Park Rozenburg. Daar wordt een hoop rotzooi achtergelaten door de bezoekers, zoals heel veel petflesjes. Oana de Visser-Baicu, gebiedscommissielid, tipte De Ster.

Siep Wijsenbeek, ouder en bestuurslid van de Kralingsche School lanceerde het idee en gebiedsnetwerker Kralingen-Oost Marja van Heijzen werd door de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk verzocht het ‘vuilprikken’ te organiseren. Het prikken gebeurde eigenlijk met knijpers die voor de aanvang van de schoonmaakactie werden uitgedeeld bij de Kralingsche School, tezamen met oranje afvalzakken en werkkleding: ‘Samen maken we Rotterdam schoon’-hesjes en Albert Heijn jasjes. Juf Jolanda van de Kralingsche School en conciërge Renée van het Libanon Lyceum hielden hun kinderen in toom. Rens van Overdam, voorzitter van de gebiedscommissie was ook van de partij en stak zijn handen uit de mouwen, samen met Siep Wijsenbeek (laatste foto). Bij Albert Heijn – Oudedijk konden de kinderen na afloop van de schoonmaakactie  een welverdiende verfrissing ophalen. Rotterdam Stadsbeheer haalde uiteindelijk de afvalzakken op.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *