• Nieuw buurthuis Buurtwerk aan het Vredenoordplein feestelijk geopend

Buurtwerk Kralingen-Crooswijk opende op maandag 15 juni feestelijk de deuren van het nieuwe onderkomen aan het Vredenoordplein 51-53. Voor de kinderen uit de buurt was veel georganiseerd. Ze sportten op het plein en binnen zongen ze mee met de karaokeband. Bewoners konden genieten van de kookkunsten van de kokkinnen van het wijkrestaurant initiatief.

Raadsleden en leden van de gebiedscommissie kwamen langs om Buurtwerk met hun nieuwe pand te feliciteren en om met de bewoners te praten over de plannen van Melanchthon Kralingen om een VMBO school voor 400 leerlingen op het Vredenoordplein te bouwen.

‘Onze beslissing’
Spandoeken met teksten als ‘Vredenoordplein 100% participatie’ en ‘Ons plein, onze beslissing’ gaven weer dat de bewoners het nieuwe participatiebeleid van de overheid omarmen, maar dat de gemeente dit kennelijk nog niet in de vingers heeft. Zowel de bewoners als de Gebiedscommissie Kralingen- Crooswijk waren niet gekend in het voorgenomen besluit.

Andere locaties?
Melanchthon Kralingen organiseert in samenwerking met de gemeente op 24 juni een voorlichtingsavond om de bewoners te informeren over de nieuwbouwplannen voor Melanchthon Kralingen. Bewoners kunnen onder andere op deze avond vragen stellen aan het schoolbestuur, zoals waarom voor het Vredenoordplein is gekozen en welke afwegingen zijn gemaakt ten opzichte van andere locaties.

De informatieavond wordt gehouden op woensdag 24 juni vanaf 19.30 uur in het schoolgebouw van Melanchthon Kralingen, Oudedijk 75.