Artist impression: Het nieuwe centrumgebied bij OV-knooppunt Kralingse Zoom, met ruimte voor wonen, werken en voorzieningen

30.000 nieuwe woningen in gebied van Alexander tot Zuidplein

Datum: Woensdag 28 juni 2023
Tijd: 16.30 – 19.00 uur
Locatie: Wijkhub Kralingen, Slaak 14

i.s.m. wijkraad Kralingen

De Oostflank van Rotterdam gaat veranderen! In het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein zijn er plannen voor ongeveer 30.000 nieuwe woningen. Dat wordt mogelijk door de geplande nieuwe stadsbrug tussen Kralingen en IJsselmonde, met een snelle tramlijn tussen Kralingse Zoom en Zuidplein. U kunt tot en met 14 juli reageren op de plannen. Op de informatiebijeenkomst vertellen we u meer. De gemeente organiseert de bijeenkomst samen met de Wijkraad Kralingen.

Woningen, voorzieningen, water en groen
De plannen staan in een gedeeltelijke herziening van de Rotterdamse omgevingsvisie. Naast woningen komen er ook allerlei voorzieningen bij, zoals winkels, gezondheidscentra, openbaar vervoer en veel ruimte voor water en groen. De meeste huizen en voorzieningen komen in de buurt van station Rotterdam Alexander, metrostation Kralingse Zoom, het toekomstig treinstation Stadionpark en metrostation Zuidplein (bij Hart van Zuid).

Twee nieuwe woonwijken, met nieuwe tramhalte en tramlijn naar Het Lage Land
Tot 2040 wil de gemeente daarnaast twee nieuwe duurzame woonwijken bouwen in de Oostflank. Er komt een nieuwe woonwijk met maximaal 1000 woningen langs de Kralingse Zoom in De Esch, in de directe omgeving van een nieuwe tramhalte. En er komt een nieuwe woonwijk met ongeveer 1350 – 1650 nieuwe woningen aan de Boszoom. Deze woonwijk is goed bereikbaar met een nieuwe tramlijn die ook voor een verbinding zorgt met de wijk Het Lage Land in Prins Alexander.

Ook inloopbijeenkomsten op 15 en 27 juni
Kunt u op 28 juni niet komen? Dan bent u ook van harte welkom op de inloopbijeenkomsten op 15 juni in Prins Alexander en op 27 juni in het theater Zuidplein. Bij deze bijeenkomsten ligt het accent op de veranderingen in Prins Alexander en Zuid. Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/oostflank.

(Ingezonden mededeling Gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.