Innerlijke strijd in het Hindoeïsme

jan 07, 19 Innerlijke strijd  in het Hindoeïsme

Mythen, symbolen en religieuze verhalen vertellen van een innerlijke strijd die mensen moeten voeren. Strijd is er op aarde altijd geweest. Strijd om primaire levensbehoeften, strijd om macht of rijkdom, strijd om de waarheid. In de maanden januari, februari en maart organiseert het Lectorium Rosicrucianum drie lezingen over de innerlijke strijd binnen het Hindoeïsme, de Islam en het Christendom.

Wat is innerlijke strijd, waartoe leidt zij? Plato stelt de menselijke ziel voor als een wagenmenner met twee paarden. Het ene paard is uit zichzelf mooi en goed en van zuivere afkomst, de ander is kwaadaardig en nukkig. Hoe zijn beide te verenigen? Met andere woorden: hoe komen wij de innerlijke strijd en daardoor de uiterlijke strijd te boven? Tijdens de lezing van 15 januari wordt uit de ‘Bhagavad Gita’ de innerlijke dialoog tussen Arjuna en Krishna besproken.

Datum: dinsdag 15 januari
Tijd: 20:00 – 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Adres: Avenue Concordia 102, Rotterdam (Kralingen)
Toegang: Gratis

www.rozenkruis.nl/rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *