De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpt toezicht op locatie Pniël met twee maanden verlengd. Lelie zorggroep heeft tot 1 juli de tijd om de verbeteringen door te voeren, die tot de gewenste kwaliteit van zorg moeten leiden.

In de afgelopen periode heeft Lelie zorggroep veel verbeteringen voorbereid en doorgevoerd binnen de hele organisatie. “We werken structureel aan de kwaliteit van zorg in de breedte van onze organisatie”, zegt bestuurder Hendrik Jan van den Berg. “Lopende ons verbetertraject hebben we al veel zaken ter hand genomen. Het bezoek dat de Inspectie heeft gebracht op twee van onze andere locaties laat zien dat we belangrijke stappen hebben gemaakt. Wij hebben de verwachting dat ook locatie Pniël binnen korte tijd de noodzakelijke en gewenste ontwikkeling in het kwaliteitsniveau zal bereiken.” Lelie zorggroep investeert momenteel in extra handen aan het bed en activiteitenbegeleiding om deze persoonlijke aandacht dagelijks te kunnen geven.

De Koningshof
De Inspectie stelde in september 2016 verscherpt toezicht in op de locaties De Koningshof en Pniël. Lelie zorggroep heeft in november 2016 helaas moeten besluiten verpleeghuis De Koningshof aan de Spinozaweg te Rotterdam te sluiten. Het gebouw voldeed niet aan de eisen voor verpleeghuiszorg en was daarvoor ook niet geschikt te maken. Samen met bewoners en familie van bewoners hebben we een zorgvuldig overdrachtstraject af kunnen ronden. Alle bewoners hebben een andere woonlocatie gevonden waar zij zorg en behandeling ontvangen. De locatie is op 22 mei definitief gesloten.

(Ingezonden mededeling Pniël)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]