Dit jaar hebben zich meer studenten dan ooit aangemeld bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bijna 9200 studenten hebben zich aangemeld tegen 8900 vorig jaar. Vooral economische opleidingen zijn in trek.

Dat er meer studenten zijn in Rotterdam bleek maandag ook tijdens de start van de Eurekaweek: de allereerste week voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met Rotterdam. In de Doelen werden de studenten welkom geheten in hun nieuwe studentenleven.

“Hier krijgen ze uitleg over de stad en maken ze kennis met studentenverenigingen”, aldus Nadia Dijkstra, organisator van de Eurekaweek

Duurzaamheid
Een van de speerpunten van de Eurekaweek dit jaar is duurzaamheid. Zowel tijdens de week zelf, als tijdens de voorbereidingen ervan probeert de organisatie steeds voor de meest groene en duurzame optie te kiezen.

“Zo hebben we onze deelnemerstassen duurzaam en PVC-vrij gemaakt, zijn alle brieven op gerecycled papier geprint en is alles wat wij hebben laten drukken gedaan bij een duurzame drukkerij”, zegt Jaco Neleman van de Erasmus Universiteit.

Stad verkennen
De hele week krijgen studenten excursies voorgeschoteld en worden er activiteiten in de stad georganiseerd om ze beter de stad te leren kennen. “Van kroegentochten, tot culturele activiteiten”, zegt Dijkstra.

Volgende week is de beurt aan de studentenverenigingen. Bij een aantal verenigingen worden de aspirant-leden daarbij ontgroend.

www.rijnmond.nl