Van maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus organiseert DOCK (dock.nl)  met de Ontdekhoek (ontdekhoek.nl) in Kralingen-Crooswijk de zomerschool.

Het doel is om jonge kinderen nieuwsgierig te maken naar nieuwe leeractiviteiten en een leuke leerzame week aan te bieden. Het zijn leeractiviteiten waarbij  ze spelenderwijs hun taal- en rekenvaardigheid kunnen verbeteren.

We laten kinderen kennismaken met verschillende technieken, sport/spel  en cultuur/natuur. Kinderen leren omgaan met elkaar, met grote mensen, regels en dat met wederzijds respect, wat verantwoordelijkheidsgevoel teweegbrengt. Kinderen krijgen weer een dagritme voor ze met school beginnen.

Een aantal van de activiteiten die we aanbieden in samenwerking met de Ontdekhoek:

Leren programmeren, fietsbanden plakken, solderen, koken (inhoudsmaten), water activiteiten (werking van dammen), vliegers maken (werking van luchtstromen), excursie naar Stoom Stichting Nederland (stoomstichting.nl)

Maandag 14 augustus 10.00 uur werd de zomerschool geopend door vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk John van Assendelft. Vrijdag 18 augustus sluiten we af met een Back To School feest op het Schuttersveld.

De foto’s tonen de opening door John van Assendelft en enkele activiteiten. 30 kinderen doen mee. De leiding bestaat uit de DOCK-medewerkers Jos Jonkergouw, Eelco Struik, Patty Rubio en Melanie van Gent.

(bewerkte mededeling DOCK/Melanie van Gent)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)