Nog tot en met 18 februari 2015 exposeert de Rotterdamse graficus Wim Biesheuvel steendrukken, ‘litho’s’ in Eetcafé De Steek in de Lusthofstraat 2 (hoek Waterloostraat), Rotterdam–Kralingen. De opening werd op zondag 4 januari verricht door de met de exposant bevriende collega- kunstenaar Jan Wagner.

Als lithograaf zweert Wim Biesheuvel bij het gebruik van lithografische stenen. In de jaren zestig van de vorige eeuw voelde hij zich verwant met de grafici van de Venstergroep maar hij heeft zich, gedurende meer dan een halve eeuw, zelf het vak eigen gemaakt. Een groot avontuur noemt hij het zelf.

Land en water
Biesheuvel die lang in Zeeland woonde en werkte, vindt zijn inspiratie in land en water en alles wat zich daarop afspeelt. Van de zon boven de polder tot de pieremachochels (betekenis: o.m. gammel bootje) op de rivier en in de havens. Hij heeft nadrukkelijk zijn eigen stijl ontwikkeld en wil niet in een hokje geplaatst worden. Biesheuvel hecht aan de zuiverheid van de techniek, vooral ook bij het drukken.

werk 1 Rotterdamse graficus Wim Biesheuvel

werk 2 Rotterdamse graficus Wim Biesheuvel

 

 

 

 

 

 

 

Betaalbaar
Het gaat hem niet om grote oplagen, maar iedere druk is een voorbeeld van zijn liefde voor het onderwerp en zijn bezetenheid voor het vak. Voordat Wim Biesheuvel klaar is met een ‘litho’ heeft hij heel wat ‘drukgangen’ achter de rug. De litho’s zijn zeer betaalbaar, van 175 tot 350 euro. Er zijn ook nog etsjes van zijn hand te koop in De Steek, voor 90 euro.

Rotterdamse graficus Wim Biesheuvel

Eetcafé De Steek is dagelijks vanaf 16.00 uur geopend. Voor informatie en reserveren van een tafel: tel. 010-2130966


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.