In een onderzoek naar terrorisme heeft een speciale politieeenheid opnieuw een inval gedaan in Rotterdam. De huiszoeking was in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Oudedijk in Kralingen.

Er is niemand gearresteerd. Ook zijn er geen wapens of explosieven gevonden. Er is wel beslag gelegd op andere spullen. Waar het precies om gaat, maakt justitie later bekend.

Het Explosieven Opsporingsteam Defensie (EOD) was bij de inval betrokken. Uit voorzorg zijn bewoners van omliggende panden geëvacueerd.

Een van hen zat net met haar man in Duitsland te skypen toen de politie binnenviel. “Hij zag op zijn scherm opeens politiemannen binnenkomen bij mij.”

Ze zegt dat de eenheid kalm en beheerst te werk ging. “Mijn dochter van zeven lag te slapen. Ze zijn supernetjes met haar omgegaan. We gingen midden in de nacht met een busje weg. Net als op vakantie, maar dan op een andere manier.”

De bewoonster is niet verhoord door de politie en heeft geen informatie gekregen over de achtergrond van de actie. “Ik hoop dat ik er nog iets van hoor”, zegt ze.

Anis B.
De inval in Kralingen houdt verband met het onderzoek naar de terreurverdachte Anis B., die afgelopen zondag in Rotterdam-West werd opgepakt. Hij wordt door de Franse autoriteiten gelinkt aan de aanslagen in Parijs van vorig jaar november.


Video RTL nieuws

Bij de politieactie van zondag zijn munitie, geld, drugs, telefoons, simkaarten en gegevensdragers in beslag genomen.

Op een besloten bewonersbijeenkomst heeft burgemeester Aboutaleb dinsdagavond genodigden uit Rotterdam-West geïnformeerd over de politieinvallen. Hij riep mensen op om de ogen goed open te houden.

Via: RTV Rijnmond

Lees ook ’Er wonen hier geen rare types’ | Studenten Oudedijk: ‘Een sniper in de slaapkamer’ |

We zijn in oorlog met mensen die ons leven willen ondermijnen

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]