Aan de Kralingse Plas, tegenover Cafe Restaurant De Tuin, is naast het strandje een nieuwe horecagelegenheid verrezen: The Boathouse Kralingen. Het imponerende pand, met een glazen pui van zo’n 400 vierkante meter, kan tijdens de ‘Sneak Preview Night’ maandag 4 april voor het eerst van binnen worden bewonderd, vanaf 20.00 uur. “Ik ken geen andere locatie met zoveel ruimte en glas die ook nog hip is”, aldus de trotse horeca-exploitant Hendrik van der Wyck. Op woensdag 6 april wordt The Boathouse officieel geopend, voor genodigden.

Het idee voor een horecagelegenheid aan de westzijde van de Kralingse Plas is al meer dan twintig jaar oud, maar er werden geen handen en voeten aan het plan gegeven. “Herman Vaanholt en ik (eigenaren van het populaire Café Restaurant De Tuin aan de Kralingse Plas) zijn er zeven jaar geleden bij betrokken geraakt en hebben het plan overgenomen.” Een derde compagnon, bedrijfsleider van De Tuin Wouter Lentz, werd erbij gehaald en het dreamteam was compleet. “Na een vergunningentraject van jaren hebben we eind 2014 de grond van de gemeente gekocht en een aannemer in de arm genomen.” Vlak voor de bouwvak vorig jaar gingen de eerste palen de grond in en inmiddels is er een immense horecagelegenheid uit de grond gestampt, met maar liefst drie verdiepingen en een groot terras aan het water dat ruimte biedt aan zo’n zeshonderd gasten.

Unieke ligging

Wouter Lentz en Hendrik van der Wyck

Wouter Lentz en Hendrik van der Wyck

De naam ‘The Boathouse Kralingen’ is een knipoog naar The Boathouse in Central Park in New York. Vanwege de prachtige ligging aan de Kralingse Plas, maar ook vanwege de ovale vorm. “Vanuit het pand kijk je het bos in en de plas op. Zelfs met grauw weer is het er mooi. Ik heb mezelf nooit gerealiseerd dat dit zo’n mooi plekje is.” Volgens Van der Wyck is het een unieke partijenlocatie en daarom ligt de focus dan ook op verhuur voor feesten, borrels, huwelijken en dergelijke. Het idee voor dit concept komt voort uit de verhuuraanvragen bij De Tuin. “We krijgen veel verhuuraanvragen, maar De Tuin is ook een goed lopende horecagelegenheid. Die twee takken van sport botsen soms. The Boathouse Kralingen heeft drie verdiepingen, dus daar is het veel makkelijker schuiven. Bovendien zijn we daar voor de ‘gewone bezoeker’ maar geopend van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 16.00 uur.”

Donderdagavond 3 december jl. werd groots gevierd dat The Boathouse Kralingen wind- en waterdicht was. Van links naar rechts: Wouter Lentz, Hendrik van der Wyck en Herman Vaanholt, de drie compagnons, reeds ruimschoots bekend door Café Restaurant De Tuin aan de Kralingse Plas. Het is de bedoeling dat Wouter The Boathouse gaat runnen. Naar verwachting gaat The Boathouse Kralingen begin april 2016 open.

Donderdagavond 3 december jl. werd groots gevierd dat The Boathouse Kralingen wind- en waterdicht was. Van links naar rechts: Wouter Lentz, Hendrik van der Wyck en Herman Vaanholt, de drie compagnons, reeds ruimschoots bekend door Café Restaurant De Tuin aan de Kralingse Plas. Het is de bedoeling dat Wouter The Boathouse gaat runnen. Naar verwachting gaat The Boathouse Kralingen begin april 2016 open.

Concurrentie
Hendrik van der Wyck is niet bang dat The Boathouse Kralingen en De Tuin elkaar bijten. “Er zal wel een zekere kruisbestuiving zijn, maar het zijn twee totaal verschillende concepten. The Boathouse Kralingen zal voornamelijk worden ingericht als evenementenlocatie en bovendien bieden we daar een heel andere kaart. Het is meer gericht op het luxere segment.” Voor de lunchkaart is een samenwerking aangegaan met Schmidt Zeevis. “We bieden de zogenaamde Schmidt originials; de best lopende producten. Van een broodje pulled pork tot een tonijnburger. Iedereen is welkom in The Boathouse Kralingen, mits verzorgd gekleed en niet in zwemkleding gehuld.”

The boathouse kralingen 4 web

Toekomst
“We zitten op een rijdende trein die we destijds zelf in gang hebben gezet met De Tuin. Ik denk dat we nog zullen schrikken van de sneltreinvaart van de ontwikkelingen van The Boathouse Kralingen en alles eromheen qua festivals en evenementen. Maar we weten van de hoed en de rand, dus ik heb er alle vertrouwen in. Het Kralingse Bos is voor sommige mensen nog altijd een onontdekt pareltje van Rotterdam. The Boathouse Kralingen moet daar verandering in brengen.”

Klik hier voor meer foto’s

The Boathouse Kralingen, www.theboathousekralingen.nl, a/h strandbad, Kralingse Plas, Langepad 51, Rotterdam-Kralingen. Voor meer informatie over The Boathouse Kralingen en de sneak preview night: www.theboathousekralingen.nl

Joëlle Stapelkamp

Maandag 4 april Sneak Preview Night met Fab Morvan
Het belooft een mooie avond te worden met om 21.00 uur het optreden van Fab Morvan – bekend van MILLI VANILLI – en diverse andere artiesten, zoals Shaky Ground en DJ Laurenzo. Aanvang: 20.00 uur. Tickets: € 10,- per persoon. Reserveren? Ga naar: www.theboathousekralingen.nl.