Jan de Grauw 80 jaar “Inkeren en nadenken”

apr 03, 19 Jan de Grauw 80 jaar “Inkeren en nadenken”

Jan de Grauw, beeldend kunstenaar, schrijver, fotograaf en docent, geboren in Delfshaven en al weer jaren woonachtig in Kralingen, vierde zondagmiddag 31 maart jl. zijn 80e verjaardag in het Bibliotheektheater Rotterdam. Het programma was uitgebreid en divers en de zaal zat vol. Noes Fiolet, danser en choreograaf, interviewde de jarige. Zo kwam men veel te weten over wat die had gedaan en meegemaakt in zijn leven (zie: jandegrauw.nl/biografie) en wat hem bezielde. Jan: “Als je ouder wordt, ga je inkeren, nadenken”. Jan ging al op z’n 60e met pensioen en wijdde zich vervolgens volledig aan de kunst. “Ik leer nog steeds bij”. Jarenlang was hij voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.

Ad Vermeer

Ad Vermeer, Jans partner, al 31 jaar, speelde en zong het door hemzelf geschreven lied ‘Jij bent de vleugels van mijn vlucht’. Ad repareert en restaureert snaarinstrumenten en is daarbij nog zanger en gitarist. Hij heeft zich ook op de kunstfotografie gestort.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Het blauwe licht

‘Storyteller’ Mary Sue Siegel, vertelde een prachtig verhaal over het ‘blauwe licht’, uit haar eigen leven. Zij kreeg die notie aangereikt door een Rotterdamse dame toen zij zich zeer eenzaam voelde in Rotterdam, nadat zij haar geboorteland de USA had verlaten. Het ‘blauwe licht’: de tijd staat stil op de dierbare of afschuwelijke momenten in je leven die je bijblijven.

Het late licht

De verjaardag was ook hét moment om de nieuwe gedichten- en verhalenbundel van Jan de Grauw ‘Het late licht’ te presenteren. Zijn ex-echtgenote Coby van Herk, dochter Amber, kleinzoons Zef en Finn en Zefs vriendin Eva droegen hun favoriete gedichten daaruit voor. De opbrengst van ‘Het late licht’ gaat naar Safe the Children. De bundel is verkrijgbaar bij boekhandel Amesz aan de Voorschoterlaan in Kralingen en kost 15,-.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

La Mer

Tenslotte zong Jan het wereldberoemde chanson van Charles Trenet ‘La Mer’. Achter hem werd een van zijn schilderijen van, inderdaad, La Mer geprojecteerd. Hij werd daarbij begeleid door de muzikale gelegenheidsformatie ‘Autour de Jean’ bestaande uit: Erwin Kandou – sologitaar, Aike Elshout – bas, Gust de Koning – sopraansax en Ad Vermeer – slaggitaar, slidegitaar en mandoline.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. Jan M. de Grauw /

    Stuk voor stuk mooie foto’s van de viering van mijn 80e verjaardag!
    Bedankt Eeuwke, ik ben er blij mee en trots op!
    Ik hoop dat mijn nieuwe geïllustreerde bundel ‘Het Late Licht’, vol verhalen en gedichten bij veel mensen terecht komt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *