Maandag 19 maart jl, ca. 08.00 uur, probeert de enorme verhuiswagen van Jan Schut Verhuizingen zich een weg te banen langs de geparkeerde auto’s in de De Quackstraat in Rotterdam-Zuid.

Een kleinere wagen van het verhuisbedrijf, een zgn. mobiele verhuislift, kortweg ‘lift’, staat al een poosje voor het adres waar verhuisd moet worden, voordat de verhuiswagen op de goede plek staat. Er moesten ook nog wat geparkeerde auto’s weg. Dit zal verhuizers vaak gebeuren. Kom in de stad maar ’s voor het goede pand terecht. De wagens staan klaar, het werk kan beginnen.

Rob de Vos torst een verhuisdoos

De mannen van Jan Schut: Edwin Spahic, Rob de Vos, Pascal Spasojevic, John de Koning en Mario, klaren dit klusje. Mario komt wat later en dan verdwijnt Rob om ergens iets anders te gaan doen. De verwachting is dat het om 13.00 uur achter de rug is. Met de ‘lift’ gaat het meubilair vlot richting de verhuiswagen. Rob en Edwin zetten alles vanuit de woning, op de eerste etage, op de lift en beneden zorgen Pascal en John voor het verdere transport, de verhuiswagen in.

Betrouwbaar
Het echtpaar Mariska en Martin Dielissen heeft lang met plezier aan de De Quackstraat gewoond maar vond het tijd worden om naar een woning met (personen) lift te verhuizen. ‘Voor de toekomst’. In Hoogvliet vonden ze hun nieuwe huis. Op de vraag: waarom ze Jan Schut kozen, zegt Mariska vlot: ‘was de goedkoopste’, maar de man van Jan Schut die langskwam voor de offerte had een betrouwbare indruk gemaakt. Misschien was dat wel het belangrijkste, vindt ze.

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Chauff eur John vertelt over zijn verre reizen door Europa voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest, als dat op tournee gaat. “Dan heb ik heel wat in mijn wagen staan”, zegt hij. Jan Schut Verhuizingen is de vaste vervoerder van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en doet ook de verhuizingen van de RET.

Particulier en zakelijk
Op de thuisbasis of in de buurt van Jan Schut Verhuizingen, aan de Bovendijk in Rotterdam, zijn te vinden: baas Huub Groeneweg, Wilco Roseleur, al 25 jaar bedrijfsleider, Huubs vrouw Nel, nichtje Joyce en Huubs zoon Kevin, 33 jaar, die binnen niet al te lange tijd het roer moet overnemen van Huub. In het bedrijfspand bevinden zich de opslag, 9.000 m2, en het kantoor. Jan Schut Verhuizingen verhuist 70% particulier en 30% zakelijk. Het bedrijf heeft 15 mensen in vaste dienst. Zo’n 35 jaar was Jan Schut Verhuizingen gevestigd aan het Frederiksplein, hartje Crooswijk. Zo’n 10 jaar geleden moest ook Jan Schut Verhuizingen zélf verhuizen, naar Bedrijventerrein Hoog Zestienhoven. Huub: “In Crooswijk was het een stuk gezelliger”.


Bovendijk 157

3045 PD Rotterdam
tel. 010-4120731
info@janschutverhuizingen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.