In april 2016 verscheen er een verhaaltje in De Ster over het toen nog niet zo lang geopende ‘Rottiedam’. Dat is nog terug te vinden op: desteronline.nl/rottiedam-roti-zoals-bedoeld-is
Is er veel veranderd? Nee én ja.

Nee, omdat het nog steeds Ahmet Atmaca en zijn vrouw Anne zijn die gezamenlijk Rottiedam runnen. Dochter Ophelia komt hen vier avonden in de week helpen, want het is een echt familiebedrijf. Hun gezamenlijke missie is nog steeds: ‘de lekkerste roti van Rotterdam’ maken.

Ja, als je kijkt naar de inrichting die een stuk professioneler oogt dan 2 jaar geleden – met glimmende, brandschone keukenmachines en je kunt er van de vloer eten, maar dat kon twee jaar geleden ook al.

Ja, als het gaat om de kiproti met kippedijen. Die zijn thans afkomstig van het ‘Gildehoen’. Géén antibiotica, tijd van leven en meer ruimte.

Ja, want de vegetarische roti is erbij gekomen. Die was al aangekondigd. Er zijn 3 varianten: de kiproti zónder kip, de roti met kikkererwten en pompoen en de roti met tofu. Toen een klant de vegetarische roti met kikkererwten en pompoen bestelde en vroeg: “Kan daar óók nog kip bij?”, leidde dat  ca. een jaar geleden tot de ‘Roti Rottiedam’.

Ja, zoals eveneens aangekondigd, de roti lam prijkt nu ook op het menu. De roti beef stond er ook op, verdween weer maar komt terug. Aan de nieuwe linzen roti wordt gewerkt. En wat Anne en Ahmet beloven, gebeurt gewoon.

Fotografie: Lex Kortenoeven

Zelf
Anne en Ahmet volgen niet zomaar een recept. Voordat een roti op het menu komt, proberen ze heel wat uit. Ze krijgen af en toe de vraag: ‘Wat voor keuken zijn jullie eigenlijk? Hun antwoord: ‘”We hebben de Rottiedamse keuken”.  Ze geloven erin: “We willen een maaltijd voorschotelen die we zélf willen eten en dat dóen we ook”.

Hygiëne
Anne was ooit doktersassistente en is dus ‘enorm streng’ op hygiëne en dat is aan alles te zien. De keuringsdienst kwam lang geleden langs: niets dan lof. Sindsdien niet meer gezien. U bent van harte welkom in:

ROTTIEDAM
Oostzeedijk 356-A
Rotterdam-Kralingen Tel. 010-8467081 / 06-83777489
Email info@rottiedam.nl
Bezorging via:   rottiedam.nl
Geopend: woensdag t/m zondag 16.00-20.30 uur; maandag en dinsdag gesloten.

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.