“De mensen willen weten hoe het gemaakt wordt. Zó lekker vinden ze het”, zegt Ahmet Atmaca van Rottiedam aan de Oostzeedijk in Kralingen. Samen met zijn vrouw Anne bestiert hij het nieuwe Rottiedam met de ‘lekkerste roti van Rotterdam’.

Voordat Ahmet begon aan de bereiding van roti’s ging hij te rade bij twee dames van (surinaams) Hindoestaanse afkomst. Die leerden hem de fijne kneepjes. Inmiddels heeft hij het recept ‘doorontwikkeld’, tot grote tevredenheid van zijn klanten.

Kippendijen
Er zijn toch al een hoop roti-winkeltjes? Ja, maar Ahmet wil het op zijn manier en naar zijn mening béter doen. Dan gaat het over hygiëne, service en constante (hoge) kwaliteit. Hij kwam erachter dat roti’s met kippendijen zeer smakelijk zijn. Samen met zijn meewerkende vrouw Anne haalt hij daar zelf de botjes uit. Het vlees ligt vervolgens landurig in de marinade. Voor deze ‘kiproti’ komen de klanten voortdurend terug. Waaruit bestaat een roti? De ‘plaat’, een soort van pannenkoekje gemaakt van tarwemeel en gemalen gele spliterwten aardappel, kouseband, ui, knoflook, zure komkommer, desgewenst hardgekookt ei én vlees. Tot dusver dus de heerlijke kippendijen. Alles wordt gekruid met de masala, het Indiase kruidenmengsel.

rottiedam

Wat brengt de toekomst? Roti met lamsvlees én vegetarische roti – met pompoen, kikkererwten, courgette, enz. Ahmet: “Ik wil hier een ‘centrum voor de roti’ van maken!”

Commentaar van een klant: “Bij jullie proef ik heel veel kip, bij anderen vooral veel kruiden”. Wees welkom bij:

rottiedam logo

Oostzeedijk 354-356 – Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-8467081 / 0648-353085
info@rottiedam.nl | www.rottiedam.nl

Geopend: dinsdag t/m zondag 16.00-22.00 uur