Na het gelijke spel tegen SC Heerenveen heeft Excelsior de rechtstreekse handhaving in de Eredivisie in eigen hand. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat Excelsior nu op de veilige vijftiende plek, met één punt meer dan nummer zestien Willem II. Aanstaande woensdag spelen de Kralingers uit bij FC Twente en op zondag 1 mei komt PEC Zwolle naar Rotterdam.

De spanning was bijna voelbaar zondag in Stadion Woudestein. Iedereen besefte dat het na twee slechte wedstrijden ervoor, tegen Feyenoord en Heracles Almelo, moest gebeuren. Uitgerekend op die dag, waren twee vaste krachten, Rick Kruijs en Tom van Weert, geschorst. Na een goede start waarbij Excelsior het initiatief nam, kwamen ook de Friezen meer in de wedstrijd. Het duurde tot zo’n tien minuten voor rust voordat de wedstrijd ook qua doelpunten los kwam.

Brandley Kuwas
Het was Brandley Kuwas die Excelsior op voorsprong zette, maar helaas was het nog voor rust weer gelijk dankzij Sam Larsson. In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden, maar het bleef bij 1-1. Een uitslag waar beide trainers achteraf wel vrede mee hadden. ,,We hadden natuurlijk liever gewonnen, maar in deze fase is elk punt welkom”, verklaarde Fons Groenendijk na de wedstrijd. ,,We speelden niet tegen de eerste de beste tegenstander, maar we hebben gegroepeerd en compact gespeeld en weinig weggegeven. We hebben bovendien gevochten en hard gewerkt.”

Sander Fischer
Met nog drie speelronden te gaan, klom Excelsior naar plek vijftien. ,,Het blijft heel spannend”, erkende Groenendijk. ,,We hebben nog drie wedstrijden voor de boeg, maar we hebben het weer in eigen hand.” Ook aanvoerder Sander Fischer was tevreden: ,,Niet alles ging goed, maar het zag er een stuk beter uit dan de afgelopen weken. Dit is een goede basis om de laatste drie wedstrijden in te gaan.” Te beginnen dus aanstaande woensdag als Excelsior de uitwedstrijd speelt tegen FC Twente.

Brandley Kuwas en Jeff Stans

Brandley Kuwas en Jeff Stans vieren de openingstreffer van Excelsior tegen SC Heerenveen. Foto: Jan den Breejen

Hakim Ziyech
Vorig seizoen wist de ploeg daar te winnen en omdat FC Twente zonder spelmaker Hakim Ziyech speelt, hopen de Kralingers uiteraard opnieuw op een goed resultaat. Na FC Twente wachten nog twee speelronden. Op zondag 1 mei komt PEC Zwolle naar Stadion Woudestein en op de laatste speeldag reist Excelsior naar Leeuwarden voor het duel tegen SC Cambuur. Tickets voor beide wedstrijden zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. Het worden spannende weken voor Excelsior en uiteraard wil jij daarbij zijn. Heb je geen clubcard? Via de administratie kun je voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle ook zonder (seizoen)clubcard tickets kopen.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]