Kralingse openbare basisschool De Kleine Wereld krijgt een prachtig leerzaam en groen schoolplein. Dat wordt ‘De Buitenwereld’ genoemd.

De Buitenwereld is voor iedereen die graag in de natuur komt. Het plein aan de achterkant van de school is al bijna af en er wordt nu gewerkt aan de Eetbare Natuurtuin, i.s.m. ‘Moestuinman’ Max de Corte én het grote voorplein. Het wordt één groene oase waarin groot en klein elkaar kunnen ontmoeten en waar genoeg uitdagingen zijn om  kinderen te laten spelen en leren in de buitenlucht.

Boomtoppers 
Om te vieren dat de buurt dit mooie groene plein rijker wordt, werd woensdag 25 april jl. een feestelijke dag georganiseerd, met Boomtoppers (.citylab010.nl/plannen/boomtoppers-allerotterdammerskunnendeboomin).

Wie wel eens in de mooie platanen op het plein van De Kleine Wereld had willen klimmen, kreeg nu de kans. Naast het klimmen waren er ook een kabelbaan en andere leuke activiteiten op het plein.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Na de komende zomervakantie moet ‘De Buitenwereld’ klaar zijn. Gergő Bérci van KERT Bouw- en Groenprojecten (kertgroenprojecten.nl) tekende voor het ontwerp en doet ook de uitvoering. Samen met schooldirecteur Saskia de Bruijne nam hij plaats op een enorme kei in De Buitenwereld in wording.

OBS De Kleine Wereld, Taborstraat 40-42, 3061 EW Rotterdam, tel. 010-4131796. www.dkwereld.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.