‘Oranjeplein’ in Kralingen op Koningsdag

mei 02, 18 ‘Oranjeplein’ in Kralingen op Koningsdag

Het was niet warm, gedurende het door OVRO (www.koningsdagkralingen.nl)  georganiseerde oranjefeest op Koningsdag 27 april, op het grasveld gelegen tussen de Mecklenburglaan, Waldeck Pyrmontlaan en Oranjelaan, maar de zon scheen en dus was het hartstikke druk en gezellig op het Kralingse ‘Oranjeplein’. De Sterfotograaf fotografeerde er weer op los en hopelijk geven zijn plaatjes een indruk van wat er zoal gebeurde, ook op de nabije vrijmarkt in het nabijgelegen Park Rozenburg:

Op de foto’s, onder meer (je kan nu eenmaal niet aan iedereen vragen hoe hij of zij heet en waar die mee bezig is) in volgorde van ‘opkomst’: de kleine slagersbedienden (j/m) van Keurslager Van Linschoten die zeer ontspannen bezig waren; Sterbezorger Nico Piek met lookalike aapje; de jonge trompettist die zonder ophouden blies en vermoedelijk veel geld ophaalde; het Chinese gezelschap, helemaal in oranjestemming; achterin Park Rozenburg, de lieve dame met zelfgebakken koekjes; de ‘fropskottel’, de wonderbaarlijke drank bekend van De GVR (Grote Vriendelijke Reus); het netwerken in de buitenlucht met een biertje erbij; de kinderspelen, zoals vallende kippen vangen (bijna onmogelijk); Erno Lusse met rood-wit-blauwe sjerp, scheidend OVRO-voorzitter; de acrobatiek door Tea Time Company; de bar die een wereldomzet draaide; de zweefmolen, voor groot en klein; de buurvrouwen Jet en Ans, de talentenjacht en (vanzelfsprekend) nog veel meer, maar op een gegeven moment ben je klaar met fotograferen.

Fotoreportage hier te zien

Fotoreportage hier te zien

Huug van der Kuil uit Hillegersberg (!) vond het een prachtfeest, omdat de Kralingers dat helemaal zelf organiseren. Tot zaterdag 27 april 2019 op het ‘Oranjeplein’!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *