Bericht van de cultuurscout

Wie aan kunst doet, krijgt meer zelfvertrouwen, het concentratievermogen neemt toe en het vergroot de sociale vaardigheden. Deze effecten zijn vooral belangrijk voor de groep kinderen in achterstandsposities. Juist zij hebben vaak het geld niet om lessen te volgen. Daarvoor is er het Jeugdcultuurfonds.

Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Gezinnen waar de financiële mogelijkheden beperkt zijn kunnen aanspraak maken op een bijdrage van het Jeugdcultuurfonds.

Ouders of kinderen kunnen niet zelf een aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Aanvragen worden gedaan door professionals uit bijvoorbeeld het onderwijs of maatschappelijk werk die de gezinnen kennen.

Het Jeugdcultuurfonds vraagt deze professionals om intermediair te worden en de aanvraag in te dienen via de website. Het geld gaat rechtstreeks naar de instellingen of personen die deze lessen verzorgen.

Voorwaarden

  • Kinderen tussen 4 en 18 jaar oud
  • Woonachtig in gemeente Rotterdam
  • Langdurige culturele activiteit gegeven door professionele docent
  • De bijdrage van het Jeugdcultuurfonds is maximaal €450,- per jaar

Ben jij die professional die gezinnen kent die hier gebruik van willen maken? Kijk dan op www.jeugdcultuurfonds.nl/Rotterdam

logo-Jeugdcultuurfonds-Rotterdam

 

Gedichtenroute
Nog geen plannen dit weekend?  Ga dan eens langs bij de Gedichtenroute. Voor Arboretum Trompenburg  heeft Manuel Kneepkens gedichten geschreven bij diverse bomen en planten zoals voor de Buxus,  Hosta, Rozen en Rododendrons. Deze gedichten staan opgesteld  bij de desbetreffende bomen en planten. Vrijdag 19 juli a.s. om 19.30 uur openen directeur/ hortulanus Gert Fortgens  en dichter Manuel Kneepkens de Gedichtenroute. Tijdens het lopen van de route leest Manuel zijn gedichten voor  en Gert vertelt wat over de desbetreffende plant. Liedjeszanger Jan Booister is ook van de partij.

 

KOS

Kralingen op Straat
Op Zaterdag 20 juli van 13.00 – 20.00 uur  is hij er weer: de lifestylemarkt van Kralingen. Kralingen op Straat is een initiatief van de stichting Future Culture in samenwerking met de deelgemeente Kralingen- Crooswijk. Op deze markt verkopen lokale, maar ook ondernemers van buiten het gebied, hun producten. Een dag vol met muziek, kunst, eten en drinken op de pittoreske Oostzeedijk, beneden vanaf het kerkje tot aan café Hoekzight. Het evenement is voor jong en oud om elkaar te ontmoeten en natuurlijk om leuke en creatieve dingen te zien en horen. www.futureculture.nl

 

Drakenboot-4-juliDrakenbootrace
Ter aanvulling op mijn bericht van vorige week: het deelnemen aan de Drakenbootrace kost € 195 voor buurten en verenigingen. Voor dit bedrag krijg je een drakenboot en een ervaren stuurman. De teams moeten bestaan uit 16 roeiers en een trommelaar, die het roeiritme aangeeft. Meer informatie op www.drakenbootfestival.nl

 

Ik ga even van een korte vakantie genieten. ‘Bericht van de cultuurscout’ keert in augustus weer terug. Een fijne zomer toegewenst!

Jolanda Copier, Cultuurscout Kralingen-Crooswijk. kc@cultuurscouts.com

www.cultuurscouts.com