De jongens die donderdag met hun scooter een hardloper aanreden op de Plaszoom in Rotterdam en er vervolgens vandoor gingen, zijn gefotografeerd door omstanders. Zowel de politie, de familie van de hardloper als weblog GeenStijl heeft de foto’s toegestuurd gekregen. De daders zijn nog niet opgepakt.

“Een ongeluk kan gebeuren, maar ik begrijp niet dat je doorrijdt als je iemand aanrijdt die zonder te bewegen als een lappenpop op de grond ligt”, zegt Lulof van Leeuwen, de vader van het 23-jarige slachtoffer. Hij hoopt dat de daders zich alsnog zullen melden.

Foto’s
Op de foto’s, die GeenStijl heeft gepubliceerd, staan de jongens redelijk herkenbaar. Ze dragen wel petjes en de beelden zijn niet van erg hoge kwaliteit. Wel is duidelijk het kenteken van de scooter te zien. De aangereden hardloper is er ook op te zien: hij ligt op het gras, terwijl omstanders kennelijk proberen de scooterjongens tegen te houden. “Dat vind ik ook zo vreemd”, zegt de vader. “Dat ze met zijn allen om die scooter heen staan, terwijl mijn zoon daar alleen ligt. Mensen zullen wel denken: een gewonde, daar moeten we afblijven.”

Intern verspreid
De politie heeft de foto’s ook gekregen en heeft die in eerste instantie intern verspreid, zodat politiemensen kunnen kijken of ze de verdachten herkennen. “Dat zijn wij verplicht”, legt de woordvoerder uit. Pas wanneer interne verspreiding niet tot herkenning leidt, kan de politie eventueel de officier van justitie om toestemming te vragen voor publicatie. Daar is nu nog geen sprake van. De politie zegt de zaak wel zwaar op te nemen.

Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. Hij werd na een nacht uit het ziekenhuis ontslagen. “Hij is er vrij rustig onder”, vertelt zijn vader. “Hij heeft er ook geen enkele herinnering aan.” Dat heeft waarschijnlijk te maken met de hersenschudding die hij opliep. Bizar detail: Lulof van Leeuwen lag zélf in het Sint Franciscus Gasthuis omdat hij een rib had gebroken, toen zijn zoon er donderdag werd binnengebracht.

Van Leeuwen zegt dat zijn zoon gelukkig wel sterk is. “Hij is een echte sporter. Een beer van een vent van twee meter vijf.”

Via: RTV Rijnmond