Traditiegetrouw opende de Rotterdamsche Manège in de nazomer haar deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 in Rotterdam-Kralingen voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag. De Open Dag vond op zaterdag 22 september plaats gelijktijdig met het KNHS Springconcours Outdoor Kralingen. Op het prgramma o.a. een demonstratieles met paarden, een demonstratie van de nieuwste stoere tak van sport: Cross Challenge en ook waren er rondleidingen. Bezoekers konden zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken. De Rotterdamsche Manège vierde vorig jaar haar 180e verjaardag, en is ruim 80 jaar gevestigd in het Kralingse Bos.

Pony’s

De manegepony’s werden door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld en extra verwend met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag kregen de jongste bezoekers de gelegenheid om te rijden op de pony’s. Vanzelfsprekend was de Sterfotograaf daarin vooral geïnteresseerd.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

De Jockey Club

De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 181-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien in de Rotterdampiste gereden worden waar jaarlijks de beste dressuur- en springcombinaties van de wereld tijdens het CHIO Rotterdam en in 2019 tijdens FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur tegen elkaar strijden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.
Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland. Kijk ook op: www.jockeyclub.nl/ en www.chio.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.