Op 3 en 17 juni geeft kamerkoor Vida Vocalis concerten in de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen, respectievelijk de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel. Het koor voert het prachtige requiem van de Engelse componist Herbert Howells uit. Daarnaast worden liederen gezongen van Edward Elgar en Vaughan Williams. Daarmee voert het koor een laat 19e en 20e eeuws Engels programma uit.

Na het succesvolle project Duitse Meesters, in november 2022, is het koor met enthousiasme aan haar vierde project begonnen. Er is gekozen voor een afwisselend programma met muziek van Engelse componisten. Voor de pauze staan de poëtische Mystical Songs van Vaughan Willams op het programma, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor bariton Thomas  Hoogenboezem. Na een intermezzo zingt het koor de English Folksongs van Williams.

Na de pauze vervolgt het koor met het verstilde en troostrijke requiem van Howells. Dit Requiem behoort tot de meest geliefde koorwerken van de 20ste eeuw. Het is complexe muziek in een harmonische taal, impressionistisch, chromatisch, en vaak dissonant, met gelijktijdig gebruik van majeur en mineur akkoorden. Het programma wordt afgesloten met twee liederen van Elgar.

Het koor wordt op piano begeleid door Annette Rogers en de intermezzi worden gezongen door Diana Axentii (3 juni) en Rosa Dijkgraaf (17 juni).

Agenda informatie
Tijd: 20:00 – 21:30 uur (zaal open vanaf 19:30)
Plaats: 3 juni:   Hoflaankerk, Oudedijk 2, Rotterdam-Kralingen
17 juni: Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle aan den IJssel
Toegang: € 15,- inclusief consumptie. Kaarten reserveren via www.vidavocalis.nl.

Meer over Vida Vocalis
Vida Vocalis is een projectkoor met als thuisbasis Capelle aan den IJssel. De dirigent van het koor is Vincent Spoeltman, die onder meer zingt bij de Nationale Opera, dirigeert bij diverse koren en een bloeiende lespraktijk heeft. Al vanaf de start in 2016 was het de ambitie om op hoog niveau muziek te maken. Zo werden uitdagende werken uitgevoerd als Dido and Aeneas van Purcell, het Requiem van Fauré, de vier Psalmen van Grieg en het Jesu, meine Freude van Bach.

Het koor heeft een vaste kern van circa 15 enthousiaste zangers. Bij elk project wordt het koor uitgebreid met projectzangers. Aan dit programma doen 38 zangers mee.

Meer informatie en geluidsfragmenten van het koor:

www.vidavocalis.nl

youtube.com/channel/UCXw66iUPFX9RJh_RlmRYkCA/videos

facebook.com/vidavocalis


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.