De Crooswijkseweg in Rotterdam, waar eind april in korte tijd vier explosies waren, wordt nog steeds intensief beveiligd door de politie en de Koninklijke Marechaussee. In de straat staan ’s nachts politievoertuigen. Ook hangen overal bewakingscamera’s.

De laatste explosie op de Crooswijkseweg was op 30 april, nu 17 dagen geleden. Sinds die tijd houden meerdere agenten er de wacht. Aan het begin en het einde van de straat staan tussen 00:00 en 06:00 uur permanent politieauto’s, met per voertuig twee agenten en een stationair draaiende motor.

Ook rijden -herkenbaar en onherkenbaar- andere politieauto’s door de straat. Voor de toko die tot twee keer toe doelwit was, staat een opzichtige mobiele bewakingscamera.
Volgens bronnen binnen het opsporingsapparaat is deze straat niet de enige waar de beveiliging is opgeschroefd. Dat zou ook het geval zijn in bijvoorbeeld Kralingen en in Rotterdam-Noord.

Risico-analyse
Dit jaar waren er al meer dan 54 explosies bij woningen in Rotterdam en omgeving. De aanslagen zouden te maken hebben met ruzies in het drugscircuit.

De politie krijgt veel informatie binnen over al die aanslagen. Van tipgevers, van wijkagenten, van sociale media en uit lopende onderzoeken. Al die informatie en alles wat de laatste weken is gebeurd, geeft de politie een beeld van waar op welk moment het risico het grootst is, legt een woordvoerder van de politie uit. Die plekken worden extra in de gaten gehouden.

Verschil per avond
Omdat er meerdere aanslagen zijn geweest op de Crooswijkseweg en in de Van Speykstraat, is daar nog weer extra politie-inzet. De politie kan niet precies zeggen hoeveel extra agenten er surveilleren. Deels om criminele niet wijzer te maken dan ze zijn, deels omdat het per avond en per plek verschilt en er de ene avond vaker 112 wordt gebeld dan de andere.

Die extra inzet heeft gevolgen voor de roosters van de politie en de meldingen die binnenkomen. Agenten ruilen bijvoorbeeld een training of vergadering in voor een avond op straat, maar het kan ook betekenen dat een agent een keer niet naar een burenruzie of winkeldiefstal kan rijden.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.