Als de avond al is gevallen en wij over de ‘s-Gravenweg Kralingen binnenrijden, valt het onmiddellijk op, het volle terras op de hoek Waterloostraat/ – Oudedijk. Het lijkt daar feest en dat is het ook eigenlijk. Want ondanks dat het al oktober is, zit het terras vol met eters en drinkers.

De sfeer is er losjes en de bont gekleurde stoelen en de gezellige verlichting doet de rest. De naam past dan ook goed bij de uitstraling: Kantine & Biertuin Kralingen. Geen gesteven linnen, maar mes en vork gewikkeld in een theedoek. Geen Chateaubriand aan tafel bereid, maar een half kip petje van de eigen huisgrill, van de uitstekende poelier Treuren, dat weer wel.

Wij nemen plaats aan de rand van het terras om alles eens goed te overzien en bestellen een Pouilly-Fumé. Die wordt vlot geserveerd, gelukkig wel in een glas met een poot, want het is ook een wijn met klasse. Wij zien nog wat bekenden en ongemerkt vliegt de tijd voorbij. Uiteindelijk kwamen wij ook om te eten en dus wordt dat het ‘Burgertje van Kralingen’, tenslotte is het een kantine. Tegen de klok van elf sluiten wij af met koffie en gebak, want het gebak van Dudok is niet te versmaden.

K & B Kralingen terras

Remco Witberg is de eigenaar van K & B Kralingen, maar ook mede-eigenaar van het Italiaanse café-restaurant VICINI op de Kortekade. Onze vraag is natuurlijk: word je zo geen concurrent van jezelf? Remco: ,,Zeker niet. De restaurants lijken ook niet op elkaar. Hier is het allemaal wat losser en zijn de prijzen ook lager, dus minder een restaurant en meer een kantine. En het terras is hier natuurlijk geweldig. Wij gaan er hier voor zorgen dat de gasten minstens 200 dagen van het jaar buiten op het terras kunnen zitten, want buiten eten is toch het heerlijkste wat er is”.

K & B Kralingen

Oudedijk 4 / hoek Waterloostraat
Rotterdam-Kralingen
Telefoon 010-2908448
www.kenbkralingen.nl
Facebook.com/kbkralingen
Open op: dinsdag en woensdag van 16.00 tot 00.00 uur, donderdag t/m zaterdag van 16.00 tot 01.00 uur, zondag van 16.00 tot 00.00 uur.