Traditiegetrouw opent de Rotterdamsche Manège in de nazomer haar deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag. De Open Dag vindt op zaterdag 22 september plaats gelijktijdig met het KNHS Springconcours Outdoor Kralingen. Van 10.00 uur tot 15.00 uur is er o.a. een demonstratieles met paarden, een demonstratie van de nieuwste stoere tak van sport: Cross Challenge en ook zijn er rondleidingen. Bezoekers kunnen zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken. De Rotterdamsche Manège vierde vorig jaar haar 180e verjaardag, en is ruim 80 jaar gevestigd in het Kralingse Bos.

“Deze formule waarbij wij alle deuren openen voor omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden voor de paardensport kan elke keer weer op grote belangstelling rekenen, voor sommigen is het een eerste kennismaking met de hippische sport, voor anderen betekent het een terugkeer naar een passie uit de jeugd. Wellicht is het voor de bezoekers een goed moment om een keuze te maken voor de paardensport en deze bijzondere, traditierijke vereniging, ”zegt Arjen Smallengange, voorzitter van de vereniging.

Bezoekers kunnen volop deelnemen aan activiteiten

De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld te worden, ze weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn de jongste bezoekers in de gelegenheid om op de pony te stijgen. Kinderen kunnen hoefijzers schilderen en een greep doen in een grabbelton.

De gehele dag verstrekken leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie over de vereniging, de verschillende mogelijkheden, lessen, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.

Praktische informatie voor bezoekers

De toegang tot de Open Dag van de Rotterdamsche Manege aan de Kralingseweg 120 is gratis.

Het programma:

  • Zelf pony rijden 10.00 – 10.30 uur
  • Demonstratie Cross Challenge 10.30 – 11.15 uur
  • Zelf Ponyrijden 11.15 – 12.00 uur
  • Pony poetsen 12.30 – 13.15 uur
  • Zelf Ponyrijden 13.30 – 15.00 uur
  • Demonstratieles paarden 14.00 – 15.00 uur
  • Creatief met hoefijzers 10.00 – 15.00 uur
  • Elk uur een rondleiding
  • Stand met informatie 10.00 – 15.00 uur
  • Springconcours Outdoor Kralingen gehele dag

Over de Jockey Club

De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 181-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien in de Rotterdampiste gereden worden waar jaarlijks de beste dressuur- en springcombinaties van de wereld tijdens het CHIO Rotterdam en in 2019 tijdens FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur tegen elkaar strijden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.
Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.