Een deel van de op 29 april failliet verklaarde Rotterdamse kinderopvangorganisatie ‘Rolykids’ wordt per 1 juni overgenomen door Kinderopvang Mundo. Het gaat om de vestigingen KDV Ringdijk, KDV Schinkelstraat (in Kralingen), BSO Meidoornsingel en BSO Bizetlaan. Ouders van deze Rolykids-locaties zijn hiermee uit de brand geholpen en in ieder geval gegarandeerd van opvang voor hun kinderen.

Paniek
Directeur Monique Dongelmans vertelt: “Nadat het faillissement van Rolykids bekend is gemaakt bij de ouders stond de telefoon bij Mundo roodgloeiend. Er belden veel bezorgde ouders die op zoek waren naar een nieuwe opvang. De ouders waren bijzonder betrokken bij Rolykids en dus ook ontzettend verdrietig door het onverwachte nieuws. Ik kon mij deze paniek goed voorstellen. We hebben de ouders dan ook beloofd om te onderzoeken wat we voor hen zouden kunnen betekenen. Daar is deze overname het gevolg van. Binnen een aantal dagen is de overname een feit geworden”.

Prioriteit
Hoe een en ander er verder uit gaat zien is nog niet bekend. Monique Dongelmans: “Onze prioriteit ligt nu allereerst bij de kinderen, ouders en medewerkers van Rolykids. Voor de kinderen moet het rustig blijven op de opvang of BSO en samen met ouders en medewerkers gaan we de mogelijk- en onmogelijkheden voor de toekomst verder in kaart brengen en invulling geven. De afgelopen week ontvingen de betrokkenen een uitnodiging om in gesprek te gaan met Mundo.”

Algemene informatie
Wilt u weten hoe de wereld van Kinderopvang Mundo eruit ziet? Kijk op www.kinderopvangmundo.nl of bel met 010-2461133.

mundo