Bij de Klimmuur in Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag voor de derde ingebroken sinds begin oktober. De directie van de klimhal is het beu en heeft camerabeelden van de inbreker op Facebook gezet.

Het glas van de voordeur ligt aan diggelen, maar bij de laatste inbraak is er niets gestolen. De politie was volgens bedrijfsleider Youri Jansen binnen vijf minuten ter plaatse. Agenten houden het pand aan de Prinsenlaan nauwlettend in de gaten.

Bij de twee voorgaande inbraken is tussen de 600 en 700 euro gestolen. Ook een computerbeeldscherm werd buitgemaakt.

Donker hoekje
“We hebben pech dat onze voordeur een donker hoekje is”, zegt Jansen. “Na de twee inbraken hebben we een camera geplaatst en een verzwaarde balk op de deur gezet. Maar de inbreker heeft afgelopen nacht het glas kapotgeslagen en is om de balk heen gekropen.”

“Ik ben verbijsterd dat iemand het lef heeft dit tot drie keer toe te doen, voor zulke bedragen”, zegt Jansen boos. Het is niet zeker dat het steeds dezelfde dader was, maar volgens de bedrijfsleider zijn de overeenkomsten tussen de zaken ‘wel heel erg toevallig’. Steeds wisten de dader precies waar hij moest zijn voor het geld.

Einde
Door de beelden op de Facebook te zetten, hoopt Jansen dat de dader zichzelf aangeeft bij de politie. “Ik wil dat er een einde aan komt. Je werkt zo hard en dan voel het alsof ze dat gewoon kapot proberen te maken.”

Het filmpje en de foto’s op de Facebook-pagina van de klimhal zijn inmiddels al honderden keren gedeeld.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/klimmuurrotterdam/videos/1030289113690764/” width=”550″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Via: RTV Rijnmond en Facebook: Klimmuur Rotterdam